Çevlik’de Patlama; 1 Şehit

0
322

çevlik patlama1Samandağ Çevlik Deniz bölgesinde, hafta sonu meydana gelen patlamada bir asker şehit olurken iki kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Pazar günü sabah saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre bir balıkçı teknesinden Sahil Güvenliğe “Açıkta bir tekne var. Teknede cesetler bulunuyor” ihbarında bulunuldu. Sahil Güvenlik ekibinin bot ile tekneye yaklaşarak inceleme yaptığı sırada ise patlama meydana geldi. Patlamada bir asker şehit olurken iki kişi de yaralandı.

Samandağ ilçesindeki Çevlik Limanı’ndan Pazar günü sabah saatlerinde denize açılan balıkçılardan Ali Doğru, yaklaşık 3 kilometre açıkta içinde 2 kişinin cesedinin bulunduğu ‘can salı’ denen botu görünce, Sahil Güvenlik’i arayarak durumu bildirdi. İhbarda bulunan balıkçıyla birlikte olay yerine giden askerler can salını yedeğe alıp Çevlik Limanı’na götürmek istedi. Sahil Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle birlikte can salına tuzaklanan patlayıcı infilak etti.

Şiddetli patlamada Kocaeli nüfusuna kayıtlı sözleşmeli er Alper Al şehit olurken, balıkçı Ali Doğru da ağır yaralandı. 4,5 ay önce göreve başlayan Er Al’ın (23) cenazesi askeri uçakla memleketi Trabzon’a uğurlandı. Törene katılan şehidin ağabeyi Jandarma Yüzbaşı Onur Al, gözyaşlarını tutamadı. Patlayıcı tuzaklanan filikanın Suriye tarafından geldiği, cesetlerin de Suriyeli olduğu düşünülüyor.

çevlik patlama3

Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ ilçesine giderek Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki yetkililerden bilgi aldı ve açıklamalarda bulundu. Vali Topaca; “Sabah saat 08.00 sıralarında Samandağ Çevlik Limanından yaklaşık 4 kilometre açıkta bir balıkçı, bir can salının içinde 2 ceset olduğu ihbarında bulunmuş. İhbar üzerine olay yerine giden Sahil Güvenlik ekipleri can salının içindekilere seslendi. Herhangi bir cevap alamayınca can salını kontrol eden ekipler, can salını çekmek için halat bağlarken patlama meydana geldi. Patlamada Sahil Güvenlikte görevli bir asker olay yerinde şehit olurken, ihbarda bulunan balıkçı Ali Doğru da yaralandı” dedi. Topaca, patlamada yaralanan balıkçının tedavisinin sürdüğünü anlattı.

Sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı aramalarda patlamanın ardından denizde kaybolan bottaki iki cesetten birine ulaşıldı. Denizden çıkarılan cesedin kimlik tespiti için inceleme başlatıldı.

çevlik patlama2

Yarayıcı’dan Başsağlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da, patlama ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Patlama haberi üzerine Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir, Samandağ CHP ilçe başkanı İbrahim Aydoğan, diğer resmi yetkililer ve vatandaşlarla görüşerek patlama hakkında bilgi edindiğini kaydederek; “Bu üzücü olayda tek tesellimiz yaralı vatandaşımızın olayı hafif yaralarla atlatması ve hayati bir tehlikesi bulunmamasıdır. Buradan şehit askerimize rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerken yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Patlayıcı tuzağın kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz tam olarak tespit edilememiş, incelemeler sürüyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here