Cemil Meriç Anadolu Lisesi Törenle Açıldı

0
389

Bakan Ergin: “Temeli Olmayanın Geleceğinden Bahsedilemez”

Geçtiğimiz hafta sonu, Üstad Cemil Meriç’in adına Reyhanlı’da yaptırılan 16 derslikli Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nin açılışı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanı sıra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Üstad Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Başoğlu, İlçe Kaymakamları, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, il müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında, Üstad Cemil Meriç’in adının yaşatılmasının önemine değinen Adalet Bakanı Sadullah Ergin; “Bu coğrafyada doğmuş, bu topraklarda nefes almış, büyük eserler bırakarak aramızdan ayrılmış bir büyük insanı anmak, onun adını bir eğitim kurumunda yaşatarak gençlerin önüne örnek insan olarak koymak, yeni Cemil Meriç’ler yetiştirebilmek ümidi ile bir çalışmayı başlatmak üzere buradayız. Geçmişte sahip olunan değerleri anmak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak, yeni değerleri birikimlerin üzerine koyarak geleceği inşa etmek adına kaybedilen değerleri tekrar kazanmak, geleceği inşa etme noktasında çok önemlidir. Bir bina inşa ederken temelden başlarsınız, temeli olmayanın geleceğinden bahsedilemez” diye konuştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, istiklal ve istikbal mücadelesinden bahsederek; “İstikbal mücadelesi eğitimle olur. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ilimiz genelinde yapılan, hayırseverlerin destek verdiği her bir derslik ve okul; daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu bir istikbale, geleceğe, ülkenin gücüne yapılan katkıdır” dedi.

Eğitime yapılacak yatırımın, daha güçlü, daha müreffeh bir Hatay’ın, Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz; “Eğitim, bilim ve teknik üçlüsünün birbirinin sebebi, sonucu, tamamlayıcısı olduğunun anlaşılmasında ve bunun hayata geçirilmesinde olduğunu görüyoruz. Eğitime, insan kaynaklarınızın yetişmesine gerekli önem verilmiyorsa bu tür toplumların, bir taraftan zihinsel fukaralığa sürüklenirken diğer taraftan yaşanılan çağın, dünyanın dışına itilme gibi ciddi bir riskle karşı karşıya olduklarını görüyoruz” diye konuştu.

Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç ise babasının ülkeye mal olmuş güzel bir isim olduğunu ifade ederek, babasının yaşamı ve kişiliği üzerine bilgiler verdi. Meriç’in bir ilim ve irfan insanı olduğunu, yazdığı kitaplarla da bu anlamda gelecek kuşaklara güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Meriç; “Bu ülkeye her anlamda kattığı katkı ve göstermiş olduğu hürmet, muhabbet ve yakınlık için Cemil Meriç’e, ayrıca Cemil Meriç’i anlayan, okuyan, seven herkese şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in de birer konuşma yaptığı tören sonrasında Bakan Ergin, Vali Lekesiz ve diğer protokol üyeleri hep birlikte okula geçerek açılış kurdelesini kestiler. Bakan Ergin ve beraberindekiler açılışın ardından okulu gezerek, incelemelerde bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here