Cem Evine Destek İçin Düzenlenen Konser Büyük İlgi Gördü

0
82

İskenderun Hacı Bektaşi Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İskenderun Cem evi inşaatına destek amaçlı konser düzenledi. İskenderun Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konserde, Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sabahat Akkiraz sahne aldı.

Konsere, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Servet Mullaoğlu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konserde konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Milletvekilimiz, değerli sanatçı Sabahat Akkiraz’ın İskenderun Cemevi’ne katkılarıyla birlikte güzel bir konser izledik. Kendisine teşekkür ederiz. Alevi felsefesi eline beline diline sahip olmayı, hoşgörülü olmayı, kardeşçe yaşamayı ve ilimle inancı harmanlayabilmeyi öğütleyen çok güzel bir felsefedir. İlimle amel birbirine eşittir. Amelsiz ilimin hiçbir kıymeti yoktur. Cemevi, insanı ve insana ait değerleri yücelten bu felsefenin, bu kültürün yaşayan, yaşatan, koruyan hafızasıdır. Cemevine her zaman sonuna kadar destek çıkacağız” dedi.

İskenderun Hacı Bektaşi Veli Kültür Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından, Belediye Başkanı Civelek’e, Cem evine katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşmasında, Cem evine katkılarından dolayı Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür eden sanatçı Sabahat Akkiraz’a da, dernek ve vakıf tarafından teşekkür plaketi verildi. Sanatçı Sabahat Akkiraz’dan önce sahne alan yerel sanatçılar Bülent Aydın ve Semir Yalçın’ın da ezgileriyle renk kattığı konser büyük bir coşkuyla izlendi.

İskenderun Hacı Bektaşi Veli Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Kemal Soysüren ve İskenderun Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun, konserin İskenderun Cem evi inşaatına destek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here