Çelik İşçisi Saf Değiştiriyor

0
84

çelik işçisi1Çelik İş’te Kopmalar Devam Ediyor

İsdemir ile gerçekleştirilen toplu iş görüşmelerinin sonrasında Çelik-İş Sendikasında kopmalar devam ediyor. Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığından istifa eden Metin Önde’nin de Türk Metal Sendikasına geçeceği söylentileri ayyuka çıkarken, Önde; “Şuan öyle bir şey yok! Gelişmeleri izleyeceğim” demekle yetindi.

Geçtiğimiz aylarda İsdemir ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamamasında dolayı, Çelik-İş Sendikasının kararı doğrultusunda ‘Greve’ çıkılmış ve 22 günlük grevin ardından yüzde 14’lük zamma imza atılmıştı. Aradan geçen yaklaşık bir aylık zaman sonunda, önceki gün Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, İsdemir ile sürdürülen grevde yaşanan gelişmelere tepki göstererek başkanlık görevinden istifa etti.

çelik işçisi2

Yaşanan bu istifanın ardından, Çelik-İş sendikasında kopmalar da başladı. Dün bir grup Çelik-İş Sendikası üyesi, dayanışma kâğıdını imzalayarak Türk Metal Sendikasına geçiş yaptı. 2. Noter’de gerçekleştirilen geçişte işçiler daha sonra Kervansaray Çöp Şiş Restoranda toplandı ve hep birlikte yemek yedi.

Bu geçişlerde Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığından istifa eden Metin Önde’nin de Türk Metal Sendikasına geçeceği yüksek sesle seslendirilirken, kendisi ile birebir yaptığımız görüşmede Metin Önde; “Şuanda öyle bir şey yok. Biraz dinleneceğim! Gelişmeleri izleyeceğim” demekle yetindi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here