Çelik-İş, İsdemir’de Demokrasi Şöleni Gerçekleştirdi

0
89

çelik-iş delege1Çelik-İş Sendikası İsdemir’de bu kez seçim ve demokrasi destanı yazdı. Yaklaşık 3.600 Çelik-İş üyesi işçi, 67 sandıkta, yüzde yüz sayılabilecek bir katılımla 3.600’e yakın oy kullanarak 125 delegesini seçti. Seçimde, dört sandıkta oylar eşit çıkınca delegeler arasında, sandık kurulu önünde kura çekimi yapıldı. Kurayı kaybedenin kazananı, kazananında kaybedeni kutladığı, kura sonunda bile,  kura çekimine katılan işçiler, bir birinin ellerini havaya kaldırarak, kucaklaşıp, öpüşerek dost bir biçimde sandık önünden ayrıldılar.

Seçime katılan hemen herkesin yüzlerinin gülmesi, tam bir dayanışma ve huzur içinde geçen seçimlerde, en ufak bir tatsızlık ve huzursuzluğun oluşmaması,  Çelik-İş Sendikasının demokrasi zaferi olarak kabul edildi. Şeffaf sandıklarda, şeffaf bir biçimde yapılan seçimlerden sonra, sıra önümüzdeki aylarda yapılması beklenen Çelik-İş  Sendikası İskenderun Şube yönetimini belirlemeye geldi.

çelik-iş delege2

Öte yandan iş kazası geçiren elleri ve kolları yaralı bazı işçilerinde her şeye rağmen 15 ocak seçimlerinde gönüllü oy kullanmak istemeleri üzerine, söz konusu işçiler evlerinden otomobillerle alınarak, oy kullanacakları ünitelere getirildiler ve işçilerin oy kullanmaları sağlandı.

Delege seçimlerini değerlendiren Genel Başkan Cengiz Gül; “Türk ve dünya sendikal yaşamında herkese örnek olabilecek bir seçim gerçekleştirdik. Bu seçimlerin kaybedeni yoktur. Kazananları ise demokrasidir, işçidir, İsdemir’dir… Biz demokrasiye ve işçimize hizmet ederek, şeffaf ve oldukça demokratik bir seçim ortamı yarattık. Bu güzelliğe yani söz konusu demokrasi şölenine katkı sağlayan tüm işçi kardeşlerime, kucak dolusu teşekkür ediyor ve delege seçilen arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İsdemir’de huzur ve istikrarın bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kardemir ve MMK’dan sonra  İsdemir’de de sosyal barışın devamını sağlayacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here