Çanakkale Zaferi’nin 104’cü Yılında Şehitlerimiz Dualarla Anıldı!

0
126

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz saygı, minnet ve dualarla anıldı.

18 Mart programı kapsamında şehitlikte düzenlenen anma töreninde; İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından aziz şehitlerimizin manevi huzuruna çelenk sunumu yapıldı.

İskenderun Şehitliğindeki tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Daha sonra sırasıyla çelenkler sunuldu. 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir Subay tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılmasının akabinde, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, anıt şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazarak tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet diledi. Daha sonra aziz şehitlerimizin anısına dualar okundu.

Protokol üyeleri tarafından şehit mezarları tek-tek ziyaret edilerek, mezar başlarına karanfil konuldu. Şehit aileleri ile yakından ilgilenen protokol üyeleri şehit yakınlarının bu anlamlı ve özel günlerinde yanlarında olduğunu hissettirerek, duygularını paylaştılar.

Törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 39’cu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehit aileleri ile gaziler, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri ile Belediye Başkan Adayları katıldılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here