“Çalışmaları, Bu Aile Hep Birlikte Gerçekleştirdik”

0
72

bayram belediyeBaşkan Civelek Belediye Personeli ile Bayramlaştı!

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Ramazan bayramı arifesinde belediye personeliyle bayramlaştı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen bayramlaşmada konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Bu 4.5 yıllık süre içerisinde birlikte çok güzel çalışmalar ve hizmetler yaptık” dedi.

Genellikle alt yapı da çalıştıklarını çünkü altyapının büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Civelek; “Altyapısı bir kentin temeli gibidir. Göreve gelenler altyapı sıkıntılı olacağından ve oy düşünülerek göze görünen üst yapıyı yapmak isterler. Az gelişmiş veya gelişmemiş ülkelerin en büyük kadersizliği budur. Üst yapıda temel, yani altyapı olmadığı için çöker. Hâlbuki önce temeli yapmak lazım! Altyapı olduktan sonra üst yapı yapılabiliyor. Uygar ülkeler bunu gerçekleştirmiş. Çok güzel bir coğrafyaya sahibiz. Dünyaya yön veren kentlerdir. Bizim burada yapmaya çalıştığımız düzgün bir kent oluşturabilmektir. Bu yolda da çok büyük adımlar attık. 3-5 ay sonra İskenderun’un temeli, yani altyapısı bitmiş olacak. Bundan 50-60 yıl sonrasına dönük hazırlık bitmiş olacak. Bunu bu aile hep birlikte gerçekleştirdik. Bu bir ekip, aile işidir. Size çok teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel işler oluşmasında herkesin katkısı var. Allah sizden İskenderun halkı adına binlerce kez razı olsun. Önemli olan iş yapmaktır, konuşmak değil” dedi.

Devletin kalkınmasının halktan topladığı parayı en iyi şekilde halka kullanması, yatırım ve istihdam yapması, üretmesi ve ürettiğini ihraç etmesiyle gerçekleşebileceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Biz İskenderun Belediyesi’nde bunu yaptık. Topladığımız parayı çarçur etmedik. Kimsenin haksız kazanç elde etmesine izin vermedik. 4.5 yılda belediye zengini yaratılmadı. Tüm ihalelerimizi şeffaf yaptık. Kim şartnameye en uygun teklif vermişse, en uygun fiyatı vermişse ona verdik. İşi de en iyi şekilde kontrol ettik. Biz bir aileyiz. Bir ailede ne kadar birlik, düzenlilik, birliktelik olursa o ailenin bereketi, mutluluğu daha fazla olur. Yarın emekli olduğunuzda şu bizim zamanımızda yapılmıştı diyeceksiniz. Çocuklarınıza benim burada alınterim var diyeceksiniz. Bunlar hep gurur meselesidir” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek konuşmasını tamamlamasının ardından Başkan Yardımcılarıyla birlikte, personelin bayramını kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here