Büyükelçi Berger’den Başkan Savaş’a Ziyaret

0
84

Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Büyükelçi Christian Berger, gezip görme imkânı buldukları Hatay’ın harika bir şehir olduğunu dile getirerek, şehrin önemli bir kültür çeşitliliği potansiyeli olduğunu belirtti.

Suriye’deki savaşın en çok etkilediği illerin başında Hatay’ın geldiğini ifade eden Başkan Savaş, bu güzide şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak yorulduğunu sözlerine ekledi. Ve Suriye’deki vatandaşların kendi ülkelerinde rahat bir biçimde yaşayamamalarının hem Suriye hem de Türk halkını etkilediğini söyledi. Berger; “Mültecilerin evlerine dönmeleri için somut siyasi adımların atılması gerekiyor” diyerek Türkiye’deki sağlık kuruluşlarıyla AB kuruluşlarının insani yardım konusunda iş birliğinin kuvvetli olduğunun altını çizdi.

Başkan Savaş sözlerinin devamında Büyükelçi Berger’in önemli bir görev ifa ettiğini belirterek, barışa katkı sağlama hususunda adımlar atılmasının gerekliliğine dikkat çekti.  Başkan Savaş; “Savaşın en sıcak halini hisseden bir ilin belediye başkanı olarak yaptığınız yardımların çok anlamlı olduğunu belirtebilirim. Ancak yardımların yanında savaşı durdurmak için de inisiyatif kullanmak gerektiğine inanıyorum. Bir doktor olarak savaşı bir hastalık olarak değerlendirirsek bu hastalığa tanı koymak ve tedavi etmek noktasında AB’ye büyük görev düştüğünü söyleyebilirim” dedi.

AB’nin Suriye’de yaşanan savaşa dahil olmadığını belirten Berger, Birleşmiş Milletler’in de barışın sağlanması hususunda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını ifade etti. Kuzey Irak, Suriye ve Lübnan’da gereken yardımların yapıldığını belirten Berger, herkesin barış için çaba harcadığını söyledi.

Keyifli bir sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından Başkan Savaş, AB Büyükelçisi Berger’e içlerinde ipek şal, kravat ve defne sabununun da bulunduğu Hatay’a özgü ürünler hediye etti. Ziyaret anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here