Büyük Zafer Coşkuyla Kutlandı

0
282

30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de törenlerle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. İskenderun Kaymakam Vekili ve Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşunda bulunuldu istiklal marşı okundu.

Anıt alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında, İskenderun Kaymakam Vekili ve Hatay Vali yardımcısı Erol Özkan, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tebrikleri kabul etti.

Tebrikatın ardından ise Atatürk Bulvarında kutlama programı gerçekleştirildi. Törende ilk olarak İskenderun Kaymakam Vekili ve Hatay Vali yardımcısı Erol Özkan, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 39.Mekanize Tugay Komutanlığındaki görevli bir subay yaparken iki öğrencinin şiir okuduğu, kutlama programı, halkoyunları gösterisi, paraşüt gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Sahilde düzenlenen törene İskenderun Kaymakam vekili Hatay vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, sivil toplum kuruluşu temsilciler, vatandaşlar katıldı.

Zafer Bayramı dolayısıyla ayrıca 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Askeri Limanında Modern Savaş Gemisi ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Botu, Deniz Müzesi de halkın ziyaretine açıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here