“Bunlar, Emek ve Demokrasi Güçlerini Sindirme Operasyonlarıdır”

0
36

KESK’e Bağlı Sendika Üyeleri Gözaltına Alınmalarla İlgili Açıklama Yaptı…

Gözaltı ve tutuklamalara karşı tepkilerini bir kez daha ortaya koyan KESK’e bağlı sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Burada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Fesih Güzel, “Kim ne derse desin, hangi yalana inanmak isterse istesin, gerçek gün gibi ortadadır. Bu operasyonların tek bir adı vardır. O da ‘Emek ve Demokrasi Güçlerini Sindirme’ operasyonlarıdır” diye konuştu.

Boyacılar parkında toplanan KESK’e bağlı sendika üyeleri burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Fesih Güzel yaptı. Güzel, “Kendinden olmayan herkese kin duyanların yarattığı öfke dalgaları kabarmaya devam ediyor.  Gözaltı ve tutuklamalarla, şafak operasyonlarıyla girdaba dönüştürdükleri öfke dalgalarının emek ve demokrasi güçlerini boğmasını hedefleyenler yine iş başındalar. Daha önce defalarca tanık olduğumuz görüntüler eşliğinde gözaltına alınan arkadaşlarımız insanlık dışı, hukuksuz bir tutumla karşı karşıya kalmıştır.

KESK olarak iş güvencemizden taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna ilan etmemizin hemen ardından yapılan bu operasyonun sebebini başka yerde aramak nafiledir. Çünkü amaç ve hedef açıktır. Sendikal faaliyetlerimizi  “suç” olarak gösteren hukuktan yoksun iddianamelerle toplam 59 yönetici ve üyemizi demir parmaklıklar ardında tutanlar düğmeye bir kez daha basmıştır. Kim ne derse desin, hangi yalana inanmak isterse istesin, gerçek gün gibi ortadadır. Bu operasyonların tek bir adı vardır.  O da “Emek ve Demokrasi Güçlerini Sindirme” operasyonlarıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here