Bulgur; “Denizler, Binlerce Gencin Adında, Mücadelesinde, Kararlılığında Yaşamaya Devam Edecek”

0
76

Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur; “Denizler, Binlerce Gencin Adında, Mücadelesinde, Kararlılığında Yaşamaya Devam Edecek”

Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin ölüm yıldönümünde parti binasın bir araya gelerek anma töreni gerçekleştirdi.

İlk olarak ilçe örgütü adına bir basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur; “Bugün 6 Mayıs, bundan tam 47 yıl önce, Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edildi. 47 yıl oldu, onların mücadelesi, halka bağlılıkları ve cesaretleri bir gün bile unutulmadı, unutulmayacak! Onları asanlar, idam ipini boyunlarına geçirenler Denizleri asmak çözüm olur sanıyorlardı ancak beklentileri yerle bir oldu! Denizler 47 yıldır yüzlerce binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında, cesaretinde yaşıyor, yaşamaya da devam edecek” dedi.

Her geçen yıl Denizleri ve mücadelelerini hatırlamak, emperyalizme karşı açıktan ve örgütlü bir savaşımın içerisinde yer almak isteyenlerin sayısının çoğaldığını öne süren Bulgur; “Çünkü 47 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de Denizleri idam eden düzenin temsilcileri iktidardalar. Uluslararası sermaye güçleri ve onların yerli işbirlikçileri dünyanın her tarafını yağmalıyor, kapitalizmi, barbarlığı en ücra köşelere kadar götürüyor! Onlar iktidardan defolup gidene kadar, halkların, işçileri-emekçilerin özgür ve eşit dünya özlemleri gerçekleşene kadar Denizler tam bağımsız ve demokratik Türkiye mücadelesinin, sınıfsız bir toplum kavgasının en önünde koşmaya devam edecek!

Emperyalistlerin yerli iş birlikçisi tek adam yönetimi ve arkasındaki sermaye güçleri, her geçen gün ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmaya devam ediyor, emperyalist savaş politikalarının parçası oluyorlar. Bir yandan “Amerikan emperyalizminin karşısındayız” derken, bir yandan Rusya’yla S-400 füze anlaşmaları yapıyorlar. Bir yandan Venezuela’ya destek açıklamaları yapıyor öte yandan Türkiye’nin NATO üyeliği ve emperyalist devletlerle olan göbek bağı devam ediyor…

Ülkemizi, geleceğimizi, emperyalizmin askeri birliklerine, ticaret örgütlerine teslim etmeyeceğiz! NATO’su da, İncirlik Üssü de, yerli işbirlikçileri de defolup gidecek, biz kalacağız! Bir kez daha Denizlerden devraldığımız mücadele bayrağı ile buradan hep birlikte haykırıyoruz; Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın! Kapitalist emperyalist sistemin dünyanın her yerinde ezilen halkları, emekçilere, işçi sınıfına ve gençliğe yaşattığı cehennemi görmek, alternatifini yaratmak için Denizleri anlamak zorundayız.

İşte Denizler tam da bu sorunların, emperyalist kuşatmanın, dünyanın bir avuç kan emici arasında paylaşılmasının, Türkiye’yi yönetenlerin bu kan emicilerle kurduğu ekonomik ve askeri ilişkilerin karşısındaydı. Türkiye’nin bağımsız bir ülke, emperyalist kuşatmanın karşısında yer alan, işçilerin-emekçilerin yönettiği bir ülke olması için savaşıyorlardı. Eşit ve özgür bir dünya kuracağız, birlikte yaşayacağız, birlikte üreteceğiz! İşte bu korkuyu biz iyi tanıyoruz, Denizler 47 yıl önce tam da bu nedenle idam edildiler,  ancak korktukları başlarına gelecek, mutlaka biz kazanacağız!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here