Bülent Akbay; “Soma’yı Unutturmayacağız”

0
121

sosyal haklar derneği9Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay; “Soma’yı Unutturmayacağız”

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma maden faciasını unutturmamaya kararlı olduklarını belirterek, 13 Haziran 205 Cumartesi günü anma etkinliği düzenleyeceklerini duyurdu.

Türkiye’de  iş kazalarında ölen ve yaralanan işçilerin sayısının sürekli artış gösterdiğini kaydeden Akbay; “Çalışma hayatında maliyetleri düşürmek adına işçilerin köle koşullarında çalıştırıldığı, bu sebeplerle çalışma hayatında emekçilerin can güvenliğinin hiçe sayıldığı bir ortamda, her iş kazası iş cinayetine  dönüşmektedir.

Türkiye’de iş cinayetlerinin en büyüğü 13 Mayıs 2014’de Soma’da yaşandı. Yanlış enerji ve büyüme politikaları, kamu denetiminin yetersizliği ile buluştuğunda 301 madenci kardeşimizi aramızdan aldı.  O gün ve devamında Türkiye Soma’yı unutma ve unutturma diye ayağa kalktı. Ancak henüz yeni Soma’ların olmasını engelleyecek hiçbir değişiklik yapılmış değil.

Devlet Somalılar başta olmak üzere tüm ülkeye verdiği sözü kısa sürede unuttu. Demek ki sözünde durmayan ve hesap vermekten kaçan Devlet’e Soma’yı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı tekrar anımsatmamız gerekiyor. 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 16.00’da Boyacılar Parkı’nda yapacağımız anma ve basın açıklaması etkinliğine tüm duyarlı yurttaşları, medya mensuplarını ve sosyal medya aktivistlerini bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here