‘Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri’ Öğrencileri Hatay Kitap Fuarını Gezdi

0
171

Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında uygulanmakta olan, İskenderun’da Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığıyla yürütülen “Today’s Readers, Future Leaders, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri” isimli kitap okuma projesi öğrencileri Hatay’da ilk kez açılan, Akdeniz bölgesinin en büyük kitap fuarını ücretsiz ziyaret etme fırsatı buldu.

Proje hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar; “Projemiz Türkiye, Litvanya, İtalya, Danimarka, Romanya ve Polonya olmak üzere 6 ülke ortaklığında yürütülüyor. Projemizin etkinlikleri kapsamında geçen sene toplam 43 öğretmen ve öğrencimizle Adana Kitap Fuarına gitmiştik. Bu sene de, Hatay’da ilk kez açılan kitap fuarına 40 öğrenci ve öğretmenimizle katıldık. Bu kitap fuarının,  Hatay’da yaklaşık 6 yıldır yaşanan olumsuz havanın, olumluya çevrilmesi için atılan büyük bir adım olduğuna inanıyorum.

Öğrencilerimiz çok eğlendiler ve çok öğrendiler.  Birçok kitap aldılar ve birçok yazarla tanışıp, onlara kitaplarını imzalattırdılar. Hatay Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerimizin ulaşımını sağladı. Biz de öğrencilerimize, fuarda döner ve dondurma ikram ettik. Güzel bir organizasyondu. Bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdürü Aytaç Yaman da; “Projemiz bu eğitim-öğretim yılının sonunda bitecek. En son toplantıyı Türkiye’de yapacağız. 5 ülkeden yaklaşık 10 kişi, Temmuz ayının ilk haftası okulumuza ve ilçemize gelip çeşitli çalışmalara katılacak. Geziye katılan öğrencilerimizi, okulda en çok ve en hızlı kitap okuyan öğrenciler arasında seçtik. 2 yıldır proje kapsamında birçok kazanım elde ettik. İnşallah, okuyan bir nesil oluşturma çabalarımız sonuç verecek. Bütün okullarımızın geziye katılması, öğrencilerin gelişimleri açısından büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here