Bölücü Anayasaya Geçit Verilmemeli!

0
122

vatan partisi1Vatan Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinden ‘Destek’ Turu

Vatan Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinden Fatma Paksoy ile Kadir Vardar, gazetemiz idarehanesine gelerek, nezaket ziyaretinde bulundular. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ile sohbet eden Vatan Partili yöneticiler, ‘Bölücü Anayasaya Geçit Yok!’ sloganıyla başlattıkları kampanyaya İskenderun basınından da destek istediklerini vurguladılar.

Yeni Anayasa’nın bölücü ve Cumhuriyet düşmanı olduğunun altını çizen Vatan Partisi İlçe Yöneticisi Kadir Vardar; “Biz Vatan Partisi olarak Bölücü Anayasaya karşı hareket başlattık. Çeşitli siyasi görüşü olan birçok insan, halkımıza dayatılmaya çalışılan Yeni Anayasa oluşumuna karşı birlikte olmaya başladılar. Bizim ortak paydamız ‘Milli’ Anayasadır. Bu Yeni Anayasa girişimi, PKK’nın gömüldüğü hendeklerden kurtarılması girişimidir. Tamamen bölücüdür ve Cumhuriyet düşmanıdır!

vatan partisi2

Yeni Anayasa Girişimi Yasa Dışıdır

Yeni Anayasa; Türk adının kaldırılması gibi, Özerklik gibi, Cemaatlere ve Tarikatlara Yasallık gibi, Eş Başkanlık Rejimi gibi canlı bombalar içermektedir. Meclis anayasada değişiklikler yapabilir ancak yeni anayasa yapamaz. Bu nedenle Yeni Anayasa girişimi de yasa dışıdır. Anayasa uzlaşma komisyonuna katılan CHP, MHP ve HDP’de Ak Parti’nin Bölücü Anayasa planına ortak oluyor” diye konuştu.

Günümüzde ayırımcılığın yapıldığına veya buna çanak tutulduğuna işaret eden partinin ilçe yöneticilerinden Fatma Paksoy ise; “Ayırım yapmadan Laik bir Cumhuriyet her zaman lazımdır ve olmalıdır. Bölücü Anayasa’ya bizlerde İskenderun’dan tepki veriyoruz. Yakın bir zamanda imza kampanyası da başlatacağız. Tüm İskenderun halkından ve basınımızdan bu tepkimize destek istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here