“Biz, İtibarımızı Genel Müdürlük Makamından Almadık”

0
95

cengiz gül açıklama2Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İsdemir Yönetimine Sert Çıktı

Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Cengiz Gül, toplu iş görüşmeleri süreci içerisindeyken İsdemir Yönetiminin yayınladı tamimlere değinerek; “İsdemir, bir sanayi kuruluşundan öte psikolojik baskıların olduğu bir kamp haline dönüştürülmüştür” dedi.

İsdemir çalışanının, Genel Müdürlüğün yeni yönetim anlayışı tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne süren Gül; “Genel Müdürlüğün yeni yönetim anlayışı, keyfi işten çıkarmalarıyla ve korku salmalarıyla ün kazanmıştır. Çalışanların işyeri dışındaki yaşam tarzlarını bahis konusu etmesi, İsdemir’de bir çalışanın eşinin başka bir çelik fabrikasında çalışmasının iş akdinin feshedilmesine neden sayılması, İşyeri dışında bir başmühendisin, işçiler haklı dediği için günlerce sorgu odalarında sorgulanıp işten atılması ve buna benzer uygulamalar bu korku dağlarını yaratmıştır. Ağır sanayi’de çalışan 1800 derece ateşin karşısında gazın, tozun içinde ağır çalışma koşulları sonucu hastalanıp, hastaneden rapor alan çalışanlarımızın iş akidleri karşı çıkmamıza rağmen, bir de teşvik süsü verilerek feshedilmiştir.

İsdemir’de sorgu odaları kurularak, çalışanlara mobbing uygulanmaya başlanmıştır. İsdemir, bir sanayi kuruluşundan öte psikolojik baskıların olduğu bir kamp haline dönüştürülmüştür. En son yayınlanan 85 ve 86 nolu tamimlerle çalışanlar, sendikamız Hak-İş ve Çelik-İş’e karşı kışkırtılmak istenmiştir. Hak-İş ve Çelik-İş’e itibar etmeyin diyecek kadar, sağduyudan uzak olan Genel Müdürlüğün yeni yönetim anlayışına karşı,  çelik işçileri cevabını 15 Temmuz’da vereceklerdir. Biz, itibarımızı Genel Müdürlük makamından almadık. Biz, itibarımızı alın terimizden ve emeğimizden aldık. Emeği ile çalışanı itibarsızlaştırmaya yeni yönetimin ne itibarı ne de gücü yetmez” dedi.

Açıklamasında İsdemir Yönetimine yüklenen Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Cengiz Gül; “Acaba itibar, çalışanların alın teriyle yaptığı ürünler satılırken müdür ve üst yöneticilerin, işçinin hak ettiği parayı, Genel Müdürün kar payı (prim) olarak alması mıdır? Soruyoruz! İtibar, emek hırsızlığı mıdır? Soruyoruz! İtibar, sorgusuz olarak, keyfi işten attığınız, mahkemeden işe iade kararlarına rağmen işe almadığınız işçiler midir? Merak etmeyin, kimin itibarlı olduğunu kamuoyu ve çalışanlar çok iyi bilmektedir” diye konuştu.

İsdemir çalışanlarına da seslenen Gül; “Emeğin ve alın terinin onurlu temsilcileri sevgili İsdemir çalışanları, gücümüz birliğimizdir, gururumuzdur, onurumuzdur, itibarımızdır. Haklıyız ve kazanacağız! İsdemir’de çalışma barışını bozan, bu yeni yönetim anlayışını yeneceğiz! Biliyoruz ki, hakları için mücadele etmeyenler, önce haklarını sonra itibar ve şereflerini kaybederler!

Herkes şunu iyi bilsin ki bütün demokratik güçler, haklı olduğumuz davada bizim yanımızdadır.  Toplu İş Sözleşme Görüşmelerin de anlaşma sağlanamaz ise yaptığımız son bilgilendirme toplantısında size verdiğimiz sözü tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bütün İsdemir çalışanlarıyla 15 Temmuz saat: 08.00’de Grevi başlatmak üzere,  İsmail Akçakmak kapısında buluşacağız. Sözümüz, bizi yani Hak-İş’i ve Çelik-İş’i yok sayanlaradır. Hak-İş ve Çelik-İş ‘in sözü İşçinin ve emeğin sözüdür. Çünkü emek en yüce değerdir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here