Bilen; “Gazi Mustafa Kemal Sayesinde Bayramlarımızı Özgürce Kutluyoruz”

0
136

Atatürkçü Düşünce Derneği Belen Temsilcilik Başkanı Mehmet Bilen; “Gazi Mustafa Kemal Sayesinde Bayramlarımızı Özgürce Kutluyoruz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Belen Temsilcilik Başkanı Mehmet Bilen, 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

30 Ağustos zaferinin özgürlüğümüzün kazanıldığı bir zafer olduğunu vurgulayan Bilen; “30 Ağustos Zafer Bayramımız, 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramımızdır. Bu yıl 95.Yılını coşkuyla kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer bayramı özgürlüğümüzün kazanıldığı muhteşem bir zaferin sonucudur. Ulusal bayramımız mübarek Kurban Bayramına denk gelmektedir” dedi.

Türk insanının özgürlüğünü Gazi Mustafa Kemal’e borçlu olduğunu ve bunu asla unutmaması gerektiğini savunan Bilen; “Şu asla unutulmasın ve akıllardan çıkmasın ki!! Bugüne kadar Ulusal bayramları dini bayramları ve ülkemizde yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlarımızın da kendine özgü dini bayramlarını özgürce kutlamaktalar ve bu 30 Ağustos zaferinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesindedir…

Bugüne kadar ülkemizde Milli ve Dini Bayramlar hiçbir baskıya maruz kalmadan özgürlüğün tadını çıkararak kutlanmaktaydı…. Üzücü örnekler önümüzdeyken, ülkemizde, özgürlüğümüzün müsebbibi olan Atatürk düşmanlığı hızla artmaktadır. 

Ve biz diyoruz ki!!! Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her bireyin Atatürk’e ve bu özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkması gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi… Yüce Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını ve Mübarek kurban bayramını kutlar, ahirete ve Türkiye Cumhuriyetinin yüce milletinin kalbine intikal eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz silah arkadaşlarına ve şehitlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhlarınız şad olsun” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here