Berkin Elvan Hayatını Kaybetti

0
566

berkin elvan1Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evden çıkan ve polisin attığı biber gazının fişeği başına isabet eden 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 gündür komada süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 269 gün komada kalan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart’ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı. Berkin Elvan’ın vefatıyla birlikte, Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e çıktı.

Berkin için bugün saat 12.00’da Okmeydanı Cemevi’nde dini tören yapılacak. 15.00’da da Şişli Meydan’dan Feriköy Mezarlığı’na yürünerek, Berkin son yolculuğuna uğurlanacak.

“Gezi Olayları Yaşamını Yitiren Kardeşlerimizin Acılarıyla Hatırlanacak”

Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili bir mesaj yayınlayan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Elvan’ın yaşamını yitirmesinden dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Belediye Başkanı Civelek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gezi parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başından gaz fişeği ile yaralanan Berkin Elvan çocuğumuzu kaybettik. Komada 269 gün yaşam mücadelesi verdi. Kör şiddete yenik düştü. Berkin çocuk özgürlüğü, birbirini anlamayı, hoşgörüyü, gençliğin yaratıcı dinamizmini, aydınlık bir geleceği ve pırıl pırıl bir yaşamı temsil ediyordu. Sevgili Berkin yavrumuz her zaman aydınlık bir gelecekle birlikte anılacak.

Gezi olayları büyük derslerle dolu olduğu gibi, yaşamını yitiren kardeşlerimizin acılarıyla da hatırlanacak. Gençler sadece özgürlük istiyordu. Seslerine kulak verilmesini ve haklı taleplerinin karşılanmasını istiyordu. Bu dersi hiç unutmayacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here