‘Benim Okulum Benim Sanayim’ Projesi Hayat Buluyor

0
114

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Projesi Kabul Edildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın Mesleki Teknik Eğitimin güçlendirilmesi üretime yönelik proje desteği kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hatay’daki meslek liseleri arasında projesi kabul edilen birinci okul oldu.

Hatay’da 6 proje kabul edildi. Bu proje kapsamında İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde makine, metal, elektrik, bilişim alanlarında ve mobilya alanında öğretmen eğitimi verilecek. Ayrıca proje ortağı olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerindeki ustaların eğitimi ile öğrencilere CNC torna simülatör eğitimi, kaynakçıĺık üzerine simülatör eğitimi, 3D yazıcı ile ilgili cat cam eğitimi, pnömatik devre uygulamaları eğitimi, kumanda devreleri eğitimi, alphacam, aspire eğitimi verilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım; “İskenderun Körfezinde Metal sektöründe istihdama katkı sağlayarak proje ortaklarımız olan Tümay Makine, Kahraman Sarsılmaz Makine, Yıldırım orman ürünleri ile proje ortaklarımızdan olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işyerlerindeki çalışanlara vereceğimiz teknik eğitimlerle mesleki teknik eğitim-üretim-istihdam ilişkisine katkı sağlayacağız.

Projemizin adında değer bulan ‘Benim Okulum Benim Sanayim’ ifadeye değer verdiğimiz kadar ülkemizin sanayisi ve mesleki teknik okulları gelişir. Projemizle okulumuzun Alanlarına sağlayacağımız makine ve teçhizatlarla okulumuzda eğitim alacak öğrencilerimizin mesleki teknik eğitimleri daha da nitelikli hale gelecektir.

Projemizin yazım süreçlerinde elektrik öğretmeni Ömer Bozdoğan, Ruhi Başarır ile daha önceki projelerde beraber çalıştığım bilgisayar öğretmeni ve İskenderun ilçe İSG Uzmanı Kerem Deveci, İTSO Başkanvekili Muhsin Yeter bey, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu ve ortaklarımıza katkı sunan herkese okulumuz adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here