Belen’li Kadınlar, Girişimciliğin Kapılarını Araladı

0
105

Belen Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), işbirliğinde düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın, düzenlenen törenle girişimcilik sertifikalarını aldı.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, törende yaptığı konuşmada; “İlçemizdeki hanım kardeşlerimizin girişimcilik ruhunu geliştirmek, aile bütçelerine katkı sağlamak, rızık kapılarını aralamak için, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlattığımız üç ayrı kurstan ikisinin eğitimleri tamamlandı. Bir diğer kursumuz ise mayıs ayında tamamlanacak. Her kursta 30, toplamda ise 90 girişimcimiz sertifika almış olacaktır. Sizleri her konuda destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun. Çıktığınız yolda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

KOSGEB’in amacının küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek ekonomideki rolünü, etkinliğini, rekabet güçlerini arttırmak olduğunu söyleyen Hatay KOSGEB il Müdürü Kenan Sert, girişimcilik kurslarına önem verdiklerini, Hatay’da kurumlarla başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

İl Müdürü Kenan Sert; “Kobilerin istihdama katkısına baktığımızda toplam işletmelerin yüzde 99’unu Kobiler oluşturuyor. Toplam istihdamın, yüzde 74.2’si, toplam katma değerin, yüzde 52.8’i, toplam satışların, yüzde 63’ü, toplam yatırımların yüzde 53.3’ü, toplam ihracatın yüzde 54.4’nün Kobiler tarafından yapıldığını görüyoruz. Dolayısıyla kobilerin rekabet düzeylerinin arttırılmasına, kurumsallaşmalarına, markalaşmalarına ve gelişmelerine katkı sağlamak bizim amacımızdır” dedi.

Konuşmaların ardından Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay KOSGEB İl Müdürü Kenan Sert, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara, sertifikalarını sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here