Belen Tosyalı Cami’nin Temeli Atıldı

0
183

belen tosyalı camiTosyalı Holding’in Belen’e yaptıracağı Belen Tosyalı Camii’nin temeli geçtiğimiz hafta sonu atıldı. Törene Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekilleri, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, Belen halkı ve basın mensupları katıldı.

Katılımın yoğun olduğu temel atma töreninde ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding olarak sanayi alanındaki çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluklarında ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtti. Tosyalı; “İnşallah yaklaşık 6-7 ay gibi kısa bir süre içinde Belen Tosyalı Camii’nin yapımını tamamlayıp halkımızın ibadetine ve hizmetine açacağız. Camiinin projesine de ayrı bir hassasiyet gösterdik. Camii, mimari özelliği bakımından Osmanlı Mimarisi esas alınarak projelendirilmiş olup, gerek revakları gerek kubbe, minare yapısı, gerekse iç mimarisi ile bölge için örnek bir camii niteliğindedir. Şimdiden bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise; “Belen’imize bundan 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı, camiler, kervansaraylar, dimdik ayakta. Bundan 500-1000 yıl sonra da yaptırdığınız bu camide insanlarımız sizlere dualar edecek. Allah sizlere hayırlı ve bol kazançlar versin! Bu camiyi Belen’e kazandıran Tosyalı ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyor, yapımına vesile olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İskenderun İlçe Eski Müftüsü Remzi Yavuz tarafından okunan duaların ardından Belen Tosyalı Camii’nin temeli atıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here