Belen Sosyal Market Açıldı

0
177

belen-sosyal market1Açılışta Su Zamlarına Yapılan İtirazlara Değinen Başkan Savaş; “Onların Tek Derdi Benim”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı Belen Sosyal Market açılışında kendisine yöneltilen su zamları ile ilgili soruya yanıt verdi. Başkan Savaş, su fiyatlarının meclis kararıyla oylandığını, şimdi buna karşı çıkanların kendisiyle derdi olduğunu öne sürdü.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeler kapsamında faaliyet gösteren sosyal marketlerin Belen ayağı “Belen Sosyal Market” hizmete girdi. Belen Sosyal Market’in açılışı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Sosyal Marketlerin Genel koordinesini sağlayan H.B.B.B. Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’nun eşi Suzan Dudu ve vatandaşların yoğun katılımıyla Belen üst çarşıda gerçekleşti.

İlçe Başkanı Yüksel; “Paranın Geçmediği Tek Market”

Sosyal Market’in, ihtiyaç sahibi ailelere yardım amaçlı ve tekstil odaklı kurulduğunu söyleyen Başkan Yüksel, sosyal marketlerde giyimin yanı sıra, gıda, temizlik ürünleri ve daha birçok alanda halka ücretsiz hizmet vereceğinin de altını çizdi. Başkan Yüksel; “Başta Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sosyal marketimizden hizmet almak için kaymakamlık kapısından, parti kapılarından ve meclis üyelerinden izin almanız gerekmeyecek. Ailelerimiz gelecek, sosyal marketimize kayıt olacak, görevlilerimiz araştıracak ve ihtiyaç dahilinde ne gerekiyorsa yapılacak. Bu market paranın geçmediği tek market. İnsanımız bir kuruş bile ödemeden ihtiyacını giderecek sosyal marketine kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Belen’e çok özen gösteriyor. Hizmet ediyor ve etmeye devam edecek” dedi.

belen-sosyal market2

“Amaç Sizinle Beni Karşı Karşıya Getirmek”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, Belen Sosyal Marketin açılışında emeği olan CHP Belen Ailesi’ne teşekkür etti. Başkan Savaş; “Bizler hizmet etmeye geldik. Hatay’ın yıllardır göz önünde olan ama kimsenin umursamadığı içme suyu şebekesine Büyükşehir Belediyesi olarak neşteri vurduk. Bu bir vaat değil. İhaleleri yapıldı. Belirli zaman dilimlerinde içinde Belen’inde bulunduğu ilçelerimizin içme suyu şebekeleri yenilenecek. İçme suyu, kanal ve yol yapımına bakıldığında nüfusa ve bölgeye oranla Hatay’da en çok Belen faydalanacak” dedi.

Açılışa katılan vatandaşlar su zammını sorduğunda ise; “Aslında bahsetmeyecektim ama sorduğunuz için söylüyorum. Ben dahil 87 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi var. Bunun 50 kişisi Ak Partiden. Geriye kalan 37 kişi ise CHP ve MHP oluşturuyor. Soruyorum size. 50 kişinin mi yoksa 37 kişinin mi dediği olur. Şu anki kullandığımız su tarifesi bir komisyon tarafından belirlendi. 2-3-4 liralık kademe ve 8,5 TL işyeri fiyatı bu komisyonla belirlendi. Bu komisyonda kimler vardı. 4 kişi onlar, 2 kişi CHP ve 1 kişi MHP. Peki bu komisyonda kimin kararı geçerli olur. Tabi ki onların kararı…

Aslında onların derdi sizlerin ucuz yâda pahalı su kullanmanız değil onların derdi benim. Su tarifeleri belirlendikten sonra mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Bir hafta sonra bu su fiyatları pahalı oldu diyerek yeniden görüşmeye başladık. Bizde bağımsız bir kuruluş olan Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bir yazıyla su fiyatlarının ne kadar olması gerektiği hakkında bir rapor istedik. Gelen fiyatlar evler kademesiz 2,55 TL, işyerleri 6,5 TL şeklinde oldu. Yasada da bu var aslında. Maliyetinin altına suyu veremezsin. Versen bile geri kalan kısmını tamamlamak zorundasın. Buna da benim gücüm yok. MKÜ’den gelen su fiyatlarını komisyona verdiğimizde itiraz ettiler. Kabul etmediler. Bizde mahkemeye başvurmak zorunda kaldık. Bizden sonra Reyhanlı Belediyesi mahkemeye verdi. Ama önce Reyhanlı Belediyesi’nin mahkemesi sonuçlandı. Sonuçlandı ama yine elle tutulur bir sonuç yoktu. Çünkü sonuçlandı deyip herkese mesaj yolladıkları mahkeme sonucunda ‘işyeri su tarifelerinin yeniden gözden geçirilmesi’ şeklindeydi. Yani işin özü fiyatı belirleyenler kendileri, itiraz edenler kendileri. Amaç sizinle beni karşı karşıya getirmek! Çünkü onların derdi benim” ifadelerini kullandı.

Açılışı gerçekleşen Belen Sosyal Market gönüllü sorumlusu CHP Belen Eski İlçe Başkanı Sabriye Uçum oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here