Altın ‘Tutunmaya’ Çalışıyor

0
57

uğur fırat-piyasa6Piyasalar Seçim Sonuçlarına Oldukça Sert Tepki Verdi…

Seçim sonrası piyasayı değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, doların tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

Genel seçimler sonrası hiçbir partinin tek başına iktidar için yeterli oyu alamamasının piyasaları etkilediğini kaydeden Fırat; “Dolar/TL kuru sabah saatlerinde yüzde 5.2 yükselerek 2.8096 seviyesine çıktı ve tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Parlamento seçimleri sonucu Ak parti’nin çoğunluğu kaybetmesi ve hiçbir partinin tek başına iktidar için yeterli oyu alamaması piyasalarda yankı buldu.

Piyasalar seçim sonuçlarına oldukça sert tepki verdi. Dolar/TL 2.80’i aşarak rekor seviyeye çıkarken, Borsa İstanbul’da gösterge BIST 100 Endeksi yüzde 8 aşağıda açıldı. Altın, ABD istihdam verisinin faiz artırımı beklentilerini güçlendirmesinin ardından, 11 haftanın en düşüğünün üzerinde tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda altın 100.50 TL iken seçim sonrası doların yükselmesiyle açılışını 106.00 TL’den gerçekleştirdi. Altın, beklenenden daha iyi çıkan ABD istihdam verisinin ABD’de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisini güçlendirmesi ve bunun sonucu doların değer kazanmasının ardından, 11 haftanın en düşük seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Spot altın, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,171.94 dolardan, bugün Singapur saati ile 10.13’te 1,174.35 dolara geldi. Metal Cuma günü, istihdam verisinin açıklanmasının ardından, 1,162.88 dolara kadar değişerek 9 Mart’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Geçen hafta yüzde 1.6 düşen fiyatlar, bugün seans içinde yüzde 0.5 kadar yükseldi” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here