Belen Lisesi Öğrencilerinden ‘Afrin Kahramanları’ Sergisi

0
787

Belen Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Ahmet Şahin ve öğrencileri, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan sergilerini basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdular.

Belen Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri önderliğinde çizdikleri Afrin Kahramanlarının resimlerini sergileyecekler. Okulda bulunan 350 öğrenci, resim öğretmeni Ahmet Şahin liderliğinde yaklaşık 3 ay önce Afrin Karamanlarının resimlerini çizmeye başladılar.

Grup halinde çalışan öğrencilerin toplam 40 adet resim yaptığını ve bu eserlerin 14-16 Mayıs’ta Prımemall AVM’de sergileneceğini belirten öğretmen Ahmet Şahin; “Öğrencilerim büyük bir dayanışma içinde 3 aydır sergi için çalışıyorlar. Resimleri büyük bir titizlikle, içine duygularını da katarak yaptılar. Temaları ise, Türk Askeri’nin Afrin’e barış ve özgürlüğü götürmesi. Farklı bir teknik kullanarak resimler gölgelerle çizildi. Gölge kavramını öne çıkardık. Türkiye’nin Afrin’e gölgesinin düşmesi olarak düşündük” şeklinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler Şevval Bakır, Merve Aşer, Hatice Beyza Kısa ve Yunus Emre İldağ da konuyla ilgili olarak; “Öğrenciler olarak bu resimleri çok yoğun duygular içinde çalıştık. Her resmi 4-5 kişilik gruplar halinde çizerek. Türk Askerinin gücünü göstermeye gayret ettik. Askerimiz orada görev yaparken biz de küçük de olsa manevi destek vermek istedik” şeklinde konuştular.

İGC’yi ziyaret eden öğrenciler, açacakları bu sergiye tüm İskenderun halkını davet ettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here