Belen Hızla Değişiyor

0
226

Tarih, Belen için yeniden tekerrür ediyor. Geçmişte Ortadoğu’nun en büyük ilçesi olan Belen, yeniden ve akıl almaz şekilde büyüyor. İklim değişikliğinin yarattığı yaşam tarzları, insanlarımızı doğaya doğru yönlendiriyor. Türkiye’nin en önemli termik santralinin yapımına Sarıseki beldesinde başlanmasıyla, santralin çevresi çalışan iş gücüne odaklanacak. Bu yüzden dolayı insanlarımızın yeni yaşamlarını devam ettirecekleri yeni konut arayışları da bir anda kıpırdanmaya başladı.

Osmaniye ilinden başlayan sanayi zincir halkaları sırasıyla; İskenderun, Arsuz, Payas, Dörtyol, Sarıseki ve Nardüzü’ne doğru birbirlerini sıkıca kenetleyecek. Öyle ki devasa şehirlerde görmeye alıştığımız çok katlı iş merkezleri İskenderun ve çevresinde birbiri ardına yükselecek. Dubai’de yapılan en yüksek binanın bir üstü bölgemizde yapılacak. İnanın bu şaka değil. Son yıllardaki olumlu gelişmelerin neticeleri açık şekilde gözlerimizin önüne serilmiş vaziyette.

İskenderun bundan böyle artık konut yeri değil iş merkezlerinin bir arada bulunduğu sanayi merkezi konumunu koruyacaktır. Bölgemizde yaşamlarını sürdüren halkımız peki nerde yatacak ve nerede yiyecek ve içecek?!. Kurtuluşu eninde sonunda dağ ve doğada arayacak olan bölge insanlarımızın Belen ilçesine doğru hızla kaymaları gerçekleşecek. Çünkü başka bir alternatifleri yok.

Şu günlerde en yoğun günlerini yaşayan Belen ilçesi, konutlaşma konusunda hızla artan arz ve talebi yakın takibe almış bekliyor. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, bölgesinde hızla gelişen olaylardan dolayı mutlu. Belen ve çevresinde bulunan arsa ve arazilerin fiyatlarında gözle görülür artışlar olduğu ve bölgenin geleceğini ilgilendiren yapılaşmalarda, vatandaşlar yaşamlarında gerekli konforu bulmak üzere hazırlıklara başladılar. Böylesi talepler Belen’in geleceğini ilgilendirdiği gibi, yaşam değişimleriyle ayrı boyuta çıkan ilçede, yeni bir şehircilik anlayışının hüviyet değişimi dikkat çekecek.

Başkan’ın ilçesine verdiği emekler boşa gitmiyor. Geleceği çok yakın takip eden kişiliğiyle vatandaşların her türlü yakınlaşmasını babacan tavrıyla yerine getiriyor. Belen ilçesinde görev yapan başkanlardan hiç biri, Başkan Gül’ün görev anlayışına yaklaşamadı. Gençliğini tecrübeyle yoğunlaştırdı. Halkından aldığı hız ve hazla Belen’e neler yapılmıyor ki… Alt yapı hazırlık çalışmaları, mahallelerde bulunan sokak ve dar geçiş yerleri ile çıkmaz sokakları parke taşlar ile döşeniyor. Toprak ve şose yollar halkın ihtiyacına göre genişletiliyor. Vatandaştan gelen her çağrıya candan kulak veriyor. Vatandaşların rahatı uğruna yeni düşündüğü yolların yapımına da hız verdi.

Aklında fikrinde hep Belen olduğundan, köy statüsünden yeni şehir statüsüne hızla geçiş sağladı. Belen’in eski tarihi durumunu yeniden canlandırmak için Ankara’da çalmadık kapı bırakmadı. Kısa zamanda çok şeyleri başardı.

İbrahim Gül, seçilir seçilmez şehirde akmayan ve küf kokan musluklardan yeniden su akıttırarak, akmayan suyun sebebini kökünden halletti ve Belen’e tarih olmuş “Atik” suyunu yeniden halkına doyasıya içtirdi. Mesire yerlerinde amansız iyileştirmeler devam ediyor. Bahar ayı gelir gelmez bu güzellikleri daha yakından tanıyacağız.

Millet Parkı, Belen ilçesine ayrı bir güzellik kazandıracak. Bilindiği üzere birçok yeni yatırımların müjdesini başkanın Ankara dönüşünde almış ve çok sevinmiştik. Belen İskenderun hududunda başlayan ta Bakras yol çatına kadar devlet yolunun orta refüjlerini çimlendirdi, ağaçlandırdı ve göze hoş bir görünüm sağladı.

Duruyor mu? Hiç durmuyor. Memleketine çok yönlü bir spor kompleksi yapılması için kolları sıvadı. Bir zamanlar hayal gibi gözüken şeylerin plan projeleriyle vatandaşlarının karşısına vakur dolu, başı dik çıkmaya hazırlanıyor. Ah bizim zamanımızda bu başkan olsaydı da sporumu doğanın kucağında yapsaydım. Ama şu unutulmasın bu spor kompleksi biter bitmez çok değişik spor branşlarında yeni sporcular ortaya çıkacak bende kolları sıvayacak ve milli sporcuların ayak seslerini Belen’den ötürü Türkiye ile tüm Dünya duyacak. Belen bundan sonra ne gibi güzellik ve özelliklere sahip olacak bekleyecek ve göreceğiz.

İskenderun dar alanda sıkışıp kaldıkça, Belen açıldıkça açılmaya meyilli. Küçümsenmeyecek verimli topraklara sahip Belen ilçesine doğru kaçış boşuna değil. Bu yıl sıcakların kavurduğu İskenderun’un yerleşim alanlarında oturan bölge insanlarımız cayır-cayır yanarken, altı dakikada cennetin kucağında rahat soluk alan vatandaşlarımız halinden memnun. Doğası yemyeşil. Havası oksijen dolu! İskenderun’u tehdit eden hava kirliliğinden zerre kadar eser bulanmayan bu yere gidilmesinde söyleyin bana başka nereye gidilsin. Belen’in tarihi zenginliği, Başkan Gül ile daha da anlamlı. Tebrikler Başkan! Yanında bulunan idare heyeti ile tüm candan çalışanlarına da helal olsun…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here