Belen Değişim Sürecini Hızlandırdı

0
55

Tarih, Belen için yeniden tekerrür ediyor. Geçmişte Ortadoğu’nun en büyük ilçesi olan Belen, yeniden ve akıl almaz şekilde büyüyor. İklim değişikliğinin yarattığı yaşam tarzları insanlarımızı doğaya doğru sürüklüyor. Osmaniye ilinden başlayan sanayi zincir halkaları Belen ilçemizde sınır teşkilinde. Belen ilçesi, doğası, suyu ve görünümüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Burada en önemli konuların başında, yöneticilerin düzgün ve bilinçli çalışmaları geliyor. Genç ve idealist başkan İbrahim Gül’ün kurduğu düzenler, dağlık ve kıraç beldeyi yaşanabilir konumuna getirdi. Öyle ki devasa şehirlerde görmeye alıştığımız çok katlı iş merkezleri, şimdiden Belen ilçemizde kendini göstermeye başladı. Belen bundan böyle artık konut yeri değil. Yeni iş merkezlerinin yanı sıra turizm merkezi olmaya yönelik atılımları gururla izliyoruz.

Bölgemizde yaşamlarını sürdüren halkımız, özellikle kavurucu sıcaklarda nerde yatacak, nerede yiyecek ve nerede içecek?!. Bu soruların tek cevabı Belen ilçemizde gizli. Yaz, Kış dahası dört mevsim doyasıya doğanın oksijenin ve kendine özgü suyunun tadı iki dağ arasında gizli. Osmanlı padişahları bu döngüyü çok güzel yakalamış ve Belen ilçemizi Ortadoğu’nun sancağı yapmışlar. Tarihi az bir araladığımızda karşımıza Halep, Adana merkez illerimiz olan yerlerin tek dinlence yeri Belen olarak karşımıza çıkar. Kurtuluşu eninde sonunda dağ ve doğada arayacak olan bölge insanlarımızın Belen ilçesine doğru hızla kaymaları bu yüzdendir. Çünkü başka bir alternatiflerimiz yok.

Şimdiye kadar siyasilerin bir uçta unuttukları bu yerimizle ilgili sonunda alınan olumlu kararlarla yeni sayfalar açılmış ve vatandaşlarımız mutlak şekilde Belen ilçemizi doyasıya yaşar duruma gelmiştir. Şu günlerde yaşam tarzlarımızın geleceği konularını en yoğun yaşayan Belen ilçesi, konutlaşma konusunda da hızla artan arz ve talebi yakın takibe almış. Dağların eteklerinden süzülen yeni imarlı konutların sayısı arttıkça yaşam yeşilleniyor.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, bölgesinde hızla gelişen olaylardan dolayı mutlu. Çünkü bölgesinde başlattığı olumlu seferberlikten her vatandaş fazlasıyla faydalanılıyor. Beşinci görev süresine yaklaşan Gül başkan için şimdiye kadar hiçbir olumsuz oluşumlara rastlanmadı, ben de rastlamadım. Belen’in geleceğini ilgilendiren bu fantastik yaşam değişimleriyle, ayrı boyuta çıkan ilçede, yeni bir şehircilik anlayışının hüviyet değişimi dikkat çekiyor. Başkan’ın ilçesine verdiği emekler boşa gitmiyor. Geleceği çok yakın takip eden kişiliğiyle vatandaşların her türlü yakınlaşmasını genç olduğu kadar babacan tavrıyla yerine getiriyor.

Başkana bağlı birimler diğer ilçeleri kıskandıracak boyutta. Şunu samimiyetle söylüyorum, Belen ilçesinde görev yapan başkanlardan hiçbiri, Başkan Gül’ün görev anlayışına yaklaşamadı. Gençliğini tecrübeyle yoğunlaştırdı. Halkından aldığı hız ve hazla Belen’e neler yapılıyor neler…

Alt yapı hazırlık çalışmaları, mahallelerde bulunan sokak ve dar geçiş yerleri ile çıkmaz sokakları parke taşlar ile döşeniyor. Heyelan korkusu yaşayan yerleri taş duvarlarla örerek sağlam zemin hazırlattırıyor. Sosyal medya ve basın mecraları gün boyu Gül başkanın görevlerini kamuoyu ile paylaşıyor. Toprak ve şose yollar halkın ihtiyacına göre genişletiliyor. Vatandaştan gelen her çağrıya candan kulak veriyor. Vatandaşların rahatı uğruna yeni düşündüğü yolların yapımına da hız verdi. Aklında fikrinde hep Belen olduğundan, köy statüsünden yeni şehir statüsüne hızla geçiş sağladı. Belen’in eski tarihi durumunu yeniden canlandırmak için Ankara’da çalmadık kapı bırakmadı. Kısa zamanda çok şeyleri başardı.

İbrahim Gül seçilir seçilmez, şehirde akmayan ve küf kokan musluklardan yeniden su akmaya başladı. Akmayan suyun sebebini kökünden halletti ve Belen’e tarih olmuş “Atik” suyunu yeniden halkına doyasıya içirdi. Mesire yerlerinde amansız iyileştirmeler devam ediyor. Bahar ayı gelir gelmez bu güzellikleri daha yakından tanıyacağız.

Millet Parkı Belen ilçesine ayrı bir güzellik kazandırdı. Bakras yol çatına kadar, devlet yolunun orta refüjlerini çimlendirdi, ağaçlandırdı ve göze hoş bir görünüm sağladı. Duruyor mu? Vallahi hiç durmuyor. Memleketine çok yönlü bir spor kompleksinin yapımını gerçekleştirdi. İttifakın en can alıcı birlikteliğiyle, çok yönlü çalışmaları yerinde yaptı ve Belen ilçesine Devlet Hastanesini kazandırdı.

Bir zamanlar hayal gibi gözüken şeylerin plan projeleriyle vatandaşlarının karşısına vakur, başı dik şekilde çıkıyor. Söz verdi yaptı ve söz vermediği yüzlerce projeyi hayata geçirdi. Bu asilzade için kim çıkar da karşısına bir laf söylemeye kalkışır. Durmuyor kardeşim, şimdi bir “Cam Teras” ile vatandaşının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Belen bundan sonra ne gibi güzellik ve özelliklere sahip olacak bekleyecek ve göreceğiz. Sağ olasın, var olasın, çalışan, çalışkan Başkan İbrahim Gül!..

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here