Belediye Meclisi Yılın Son Oturumunu Gerçekleştirdi

0
76

İskenderun Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste bir önceki meclis toplantısında komisyona sevk edilen gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemde bulunan, ‘İptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi İmar Planının Nazım İmar Planı doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3.250 hektar alanda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu’ oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi hakkında söz alan CHP Grup Başkan vekili Ali Mutlu, planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Özellikle yoğun tempo harcayarak çalışmalarını sürdüren komisyona teşekkür ediyorum. İskenderun çok önemli bir kent bizim için. İskenderun Mayıs ayından beri gerçekten yoksulluk yaşamakta inşaat sektörünün durması nedeniyle. Esnaf mağdur. Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis grubu olarak gerek İskenderun’da bugünkü gündemde bulunan gündemle ilgili gerekse büyükşehirde İskenderun geleceğini etkileyecek imar planıyla ilgili her türlü destek vereceğimizi söylüyorum, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Mahkeme kararıyla iptal edilen imar ile ilgili arada hiçbir boşluk bırakmaksızın hem meclisimiz hem imar daire müdürlüğümüz üstün bir gayret göstererek çalıştılar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de ara boşluk bırakmaksızın İskenderun’da imar iptalinden dolayı yaşanan inşaat sektörünün durma sürecini ortadan kaldırmak için gayret içerisinde olacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

2019 Yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı; “Aralık ayı olağan meclis toplantımızın 2. oturumunu gerçekleştirdik. Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde kıymetli halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Fatih Tosyalı, 2019 yılının son meclis oturumunu gerçekleştirdikten sonra Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve basın mensupları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here