Belediye Meclisi Gündeminde Bulunan Üç Maddeyi Görüştü

0
70

İskenderun Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunu Belediye Meclis Salonunda,    Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis üyeleri, gündemlerinde bulunan üç maddeyi görüşerek oy birliği ile kabul etti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce kısa bir söz isteyen Ak Partili Meclis Üyesi Mehmet Başlak, bir önceki meclis toplantısında yaşanan gerginliğe değindi. Bir önceki meclise katılarak taleplerini yüksek sesle dile getirmeye çalışan vatandaşlara tepki göstermiş olan Başlak, bu tür olayların yaşanmasından ötürü üzüntü duyduklarını ifade etti. Başlak; “Gecekondu bölgesinde yaşanların hakları mutlaka verilmeli. Bu konuda asla bir itirazım olamaz. Benim tepkim onların tavırlarınaydı. Bağıran vatandaşı tanımıyorum bile. Ama arkada otururken, ‘Bu konuyu öyle de böyle de geçireceksiniz’ deyince sinirlendim ve tepki verdim. Bu tehditvari bir üsluptur. Hoş değildir. Ben buradan başta sayın başkanım olmak üzere kırdığım kimse varsa özür diliyorum” diyerek yaşanan olaydan ötürü üzüntüsünü dile getirdi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan;

Bitişik Mıntıkası 1739 parsel nolu 2.105,33 m2 yüzölçümüne sahip arsanın üzerindeki 3 katlı betonarme binaya intifa hakkı tesis edilmiş olup, adı geçen parselin çıplak mülkiyetinin satışı yönünde karar alınması ve Encümene satış yetkisinin verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

19.10.2016 tarih ve 63 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan ücretler tarifesindeki imar çap harcı kısmına ilave olarak sanayi alanlarında “Özel kişilere ve yabancılara ait olmayan tüzel kişiliklere ait alanlarda arsa alanı 5000 m2 ve üzeri parseller için 10.000,00 TL. imar çap harcı alınır.” ibaresi eklenmesi ile ilgili gerekli kararın alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Park Bahçe Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere kurulmuş olan Sabit Referans İstasyonu aktif olarak kullanılmakta olup, söz konusu istasyondaki cihazlar İlçemizde bulunan Harita Mühendislerinin de kullanmakta olduğu cihazlar ile uyumlu olduğundan dolayı Belediyemiz tarafından da TKGM gibi bu hizmetin ücret karşılığında isteyen Harita Mühendislerine aylık ve yıllık olarak abonelik hizmetinin yapılabilmesi için ekte bulunan çizelgeye göre 2017 yılı ücret tarifesine eklenmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here