Belediye Meclisi 3 Madde İçin Toplandı

0
82

MHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, İşadamlarının İmar Sorunlarına Olduğu Kadar, Vatandaşların da İmar Sorunlarına Aynı Hassasiyetle Yaklaşılması Gerektiğini Savundu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Mecliste gündem dışı konuşma yapılmazken, gündem maddeleri hakkında meclis üyeleri söz aldı. Gündemin birinci maddesi olan Sarıseki Mahallesi 47 nolu parsel ile Azganlık Mahallesi 106 ve 108 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, rapor hazır olmadığından ötürü ertelendi.

Gündemin ikinci maddesi ile ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, Gübretaş fabrikası yanındaki, fabrikaya ait olan ancak Pazaryeri olarak kullanılan yerin depo alanı olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak; “Keşke fabrikaların, iş adamlarının imar sorunlarıyla ilgilendiğimiz kadar vatandaşların sorunlarıyla da ilgilensek. Vatandaşların da imar sorunları var, onlara da aynı hassasiyetle yaklaşalım. Bu maddeye destek veriyoruz ancak, o yerin kaldırılarak fabrikaya sağlanacak maddi gelir karşılığında şehit aileleri için bir araç tahsis etmesini talep edebiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik ise bu görüşün çok etik olmayacağını savunarak, fabrikaya yapılacak jeste karşılık fabrika tarafından yapılabilecek jestin kendi inisiyatiflerine bırakılması gerektiğini düşündüğünü dile getirerek; “Her hangi bir gündem maddesi incelenirken, hepimizin mutabık olduğunu düşündüğüm birlik ve anlayış içerisinde ele alınması gerekir. Gübretaş bu bölgenin önemli bir ekonomik firmasıdır. Hem kendi alanında hiç kullanılamayacak daha sonra belediyeye de ciddi bir yük getirebilecek bir pazar yerinin bulunması sakat bir hadise aslında. İmar komisyonu arkadaşlarımız bunu doğru değerlendirmiş. Bunu destekliyoruz. Ancak herhangi haklı bir sebeple bize müracaat edilerek meclise gelmiş bir hadise de, ‘sen bunu verirsen senin madden geçer’ gibi bir uygulama ne ahlakidir ne de olması gereken bir şeydir. Bizim verdiğimiz karara karşılık kendileri herhangi bir bağışta bulunursa bu alkışlanacak bir şeydir. Bize bunu versin de biz bunu geçirelim yanlış bir uygulama. Bu ülkede en çok rahatsız edici hadiselerden bir tanesidir. Biz bunu desteklemiyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, Gübretaş’ın yeniden bir yapılanma içerisinde girdiğini ve bunun da bölge insanına istihdam yaratacağını ifade ederek; “Daha önce buralar ellerinden alınarak başkalarına verilmiş. Devlet el atmış. İskenderun için büyük bir ihracat potansiyeli. Büyük bir çalışma içerisindeler. Bizde devlete yardımcı olmaya çalışıyoruz. İskenderun’a bir araç da alabilir tabi. Yardımcı olurlar mutlaka” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sarıseki Mahallesi 790 nolu parselin bir kısmı ve bu parselin kuzeyinde yer alan kamuya terkli alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ve Denizciler Mahallesi, Bitişik mıntıkası 1712 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu ise oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısı, 2 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 14.00’da toplanma kararı alınarak sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here