Belediye Meclis Toplantısı Sakin Geçti

0
48

belediye meclisi (20)İskenderun Belediye Meclisi, 11 maddelik gündem maddesini görüşmek üzere dün sayı çoğunluğu ile toplandı. Belediye Meclis Vekili Özer Çağşar başkanlığında toplanan meclis, uyum içerisinde toplantısını bitirdi.

Meclis toplantısı gündem dışı yapılan konuşmalarla başladı. İlk söz alan HDP Meclis Üyesi Ercüment Kimyon; “Bu göreve başlayan meclis üyeleri, şeffaflığı esas alan bir anlayışla hareket edecek dendi. 5 yıllık görev bitiyor. Belediye başkanı dahi mal varlığı beyanında bulunmalıdır. Tüm meclis üyelerini mal varlığını açıklamaya davet ediyorum” diyerek, önümüzdeki günlerde kendisinin mal varlığını açıklayacağını belirtti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten ise, “Mal varlığını kendi açısından etik buluyorsa açıklasın” diye göndermede bulundu. Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan ise, seçim çalışmalarına göndermede bulunarak; “Seçim yasağı sürecinde gerek vali, gerekse kaymakamların her partiye eşit davranması gerekir. Ama maalesef bu şu anda öyle olmuyor. Yasaklara rağmen seçim otobüsleri sokağa çıkmaya başladı. Biz CHP olarak bu yasaklara uyarak en son çıktık. Burada mülki idare varsa, eşitlik çiğnenmemelidir. Herkes seçim yasağına uymalıdır” dedi. Turan, Pazar günü işyeri açma ruhsatındaki fiyatı belediye meclisinin belirlemediğinin de bilinmesi gerektiğini kaydetti.

MHP Meclis Üyesi Garip Şandır da, partinin grup başkan vekilliğini görevini partilerine yeni katılan Ali Kılınç Çirkin’e devrettiğini söylerken; “Seçim süreci başladı. Herkese hayırlı olsun. Seçim çalışmaları çerçevesinde herkesin sağduyulu olması, çalışmaları kimseyi germeden, gerilmeden yapması gerekir” derken, sağduyu çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. İlk iki madde oy çokluğu ile kabul edilirken, üçüncü madde de oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü madde ile ilgili söz alan Ercüment Kimyon; “Sarıseki spor tesislerinin İskenderunspor 1975’e tahsisi yönetmeliğe aykırı. Kabul edilmesi suç sayılır” dedi.

Ahmet Dönmez ise; “Belediye amatör spor kulüplerine tahsis ve yardım yapabilir” dedi. Bu maddeye evet oyu kullanacağını dile getiren Erdinç Çelebi de, bu meclisin spor kulübüne 1 aylık tahsis edebileceğini fakat bu zaman diliminin kulübe hiçbir katkısı olmayacağını, bu maddenin de şık olmadığını belirtti.

Beş, altı, yedi, sekiz ve dokuz ve onuncu maddeler de kabul edildi. Onuncu maddenin kabul edilmesiyle cenaze taşıma ücreti olan 55,00 TL’nin alınmaması kararlaştırılmış oldu.

Gündemin son maddesi ise tebliğ edilmediğinden bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here