Belediye Başkan Aday Adayı Şahutoğlu, Ziyaretlerini Sürdürüyor

0
358

İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Şahutoğlu, Ziyaretlerini Sürdürüyor…

“Bütün Toplumsal Katmanlarla Birlikte Çalışacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi ve İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, uzun süredir sürdürdüğü adaylık çalışmaları kapsamında Esnaf Odaları Birliği ve Eczacı Teknisyenleri Derneğini ziyaret etti.

İlk ziyaretini, kalabalık bir grupla Esnaf Odaları Birliğine yapan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, burada Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Uğur Fırat ve Oda Başkanları tarafından karşılandı. Ziyaretlerinde Şahutoğlu’na eşi Cavide Şahutoğlu’da eşlik etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Şahutoğlu, meslek odalarının önemine vurgu yaparak; “Meslek odalarımızla her zaman gönül bağı içerisindeyiz. Çalışmalarını takdir ediyoruz. Tüm oda başkanlarımız seçime girdi, tamamına yakını yeniden başkan olarak seçildiler. Bu gösteriyor ki bölgemiz için, şehrimiz için ciddi anlamda faydalı ve verimli çalışmalara imza atmışlar ki üyeleri tarafından da takdir edilmişler, yeniden bu görevlere layık görülerek tekrar başkan olarak seçildiler. Tüm oda başkanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

Meslek odaları toplumsal barış ve huzurumuzun yeniden tesis edilmesinde, hayat bulmasında ve idaresinde sivil toplum örgütlerimize de çok ciddi anlamda görevler düşüyor. Ve bu görevleri İskenderun’da görev alan tüm oda başkanlarımız layıkıyla yerine getiriyor. Sosyal hayatın her aşamasında çok aktif olarak yer alıyorlar, üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getiriyorlar, kendilerine bu çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Önceki gün kutlanan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü bir kez daha kutlayan ve aziz şehitlerimize minnettar olduklarını dile getiren Şahutoğlu; “Kendilerinin bize emanet ettiği bu kutsal toprakları, bir arada yaşama kültürünü içselleştirerek, toplumun bütün renklerini içimize sindirerek, bir bütün olarak çocuklarımıza, torunlarımıza emanet etme gayretini her daim göstereceğiz. Bu bizler için büyük bir görev ve sorumluluktur” dedi.

Çok önemli bir coğrafyada yaşadığımızı kaydeden Şahutoğlu; “Tarih boyunca birbirimize dokunarak, birbirimizle dayanışma içerisinde olarak, birbirimizi sevip sayarak, bir arada huzur içerisinde yaşayarak bu güzelliği yüzyıllardır devam ettirdik. Bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla devam ettirme gayretinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hem kendi coğrafyamız içerisinde barışık bir yaşam düzenini tesis etmek için mücadele etmek hem de komşularımızla bu barışın sağlanması noktasında iyi niyetli irade göstermek bizim sorumluluğumuz. Bu barış ortamının, huzurlu ortamımızın devamı için ordumuz Afrin’de bir hareket düzenlemek durumunda kaldı. Ordumuza başarılar diliyoruz. Şehit düşen silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanlığına talip olduğunu ve bu yolda uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahutoğlu; “İskenderun ile ilgili uzun zamandan beri çalışma arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İskenderun’un siyasetine, hizmetlerine, sosyal ve kültürel hayatına, ekonomik hayatına canlılık kazandırma adına barış ve huzuruna katkı sunma adına biz İskenderun belediye başkanlığına talip olduğumuzu, bu uğurda, bu yönde çalışmalar yürüttüğümüzü sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Kaliteli, nitelikli bir siyaset çizgisi ile hareket ettiğimizi, bundan sonraki süreçte de aynı zihniyetle hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Biz kavgaya, hesap sormaya, birbirimiz ile çatışmaya değil tam tersine burada yaşayan tüm renkleri bağrımızda içselleştirmeye, barış ve huzur ortamında onlara çok daha kaliteli, çok daha nitelikli, çok daha iyi şartlarda hizmet üretmenin gayreti içerisinde yer almak fikriyle bu yola çıktık.

Siyaseti ahlaklı, ilkeli ve düzeyli şartlarda icra ederken, projeler üreten, bu projeleri iyi niyetle vicdani şartları bozmadan, zedelemeden hayata geçirmenin gayreti içerisinde yer almaya devam edeceğiz. Belediyenin haiz olduğu mevcut olanakları adil bir şekilde şahısların değil umumun faydası yönünde kullanacağımın herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Kentin malını umumun yararına kullanmak yedieminin vicdani sorumluluğudur. Mevcut imkânları bir grubun değil İskenderun ve bölgenin menfaati için kullanarak, adalet duygusunu hiçbir şekilde zedelemeden hareket edeceğimizin sizler tarafından bilinmesini arzu ediyorum.

Şehrimizi cazibe merkezi haline getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada yaşayan 250.000 insanın tamamının çevre şehirlerle birlikte herkesin memnuniyetini sağlayacak, mutluluğunu sağlayacak, yaşam standartlarını iyileştirecek sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile katkı sağlayacak çalışmaların, projelerin içerisinde yer alacağız. Bunu yaparken de bütün toplumsal katmanlarla birlikte çalışacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çıktığı yolda Şahutoğlu’na başarılar dileyen Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Uğur Fırat; “Hocam bu işe gönül koymuş, medeni cesaretinden dolayı onun tebrik ediyoruz. Allah yolunu açık etsin. İnşallah muvaffak olur. Yerel Yönetim esnafla dirsek temasında olmalı. Mevcut yönetimde hizmet yok, milletin malını satıyorlar. Kısmet olur başkanlığı alırsanız enkaz devraldığınızı da bilin” diye konuştu.

Daha sonra İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneğini ziyaret eden Şahutoğlu ve beraberindekiler, Dernek Başkanı Cemal Çelik ve yönetimi tarafından samimi bir şekilde karşılandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik; “Bugün ziyaretimize gelen Palmiye Hastanesi başhekimi Sayın Yılmaz Şahutoğlu bizi son derece onurlandırdı. Yılmaz Şahutoğlu’nu anlatmaya gerek yok. Gerek mesleğinde gerekse İskenderun’da ve yakın bölgelerde olsun sevilen sayılan, herkesin takdirini kazanan bir insan. Herkesi kucaklayan, esnafla iç içe olan değerli bir hocamız. Yeni bir yola girdi, Allah yolunu açık etsin. Biz İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği olarak İskenderun sevdalısıyız, İskenderun’a icraat yapan herkesin yanındayız. Sayın Yılmaz hocamın da çok iyi projeleri var, inşallah bundan sonra bu tür projelerde yanında olacağız. Allah yolunu açık etsin” şeklinde konuştu.

Dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada çalışmalarından söz eden Şahutoğlu, belediyeyi almaları halinde mutlaka sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin görüşlerine, talep ve önerilerine önem vereceklerini ve bu doğrultuda çalışmalarına yön vereceklerini ifade etti. Şahutoğlu, sıcak karşılamadan ötürü dernek yönetim ve üyelerine teşekkür etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here