Bayan Sporculara Yakışmadı!

0
259

Kadınlar 3. Lig Play-Off 2. Tur Final maçı tatsız bitti. Adıyaman Altınşehir Mahsur Yardımcı Stadında karşı karşıya gelen Dörtyol Belediyespor ile Sivas Gazi Lisesi arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Bu mücadele sonunda Sivas Gazi Lisesi, ilimiz temsilcisi Dörtyol Belediyespor’u 4-0 mağlup ederek 2.Lig’e yükseldi. Ancak maç sonunda yaşananlar ne futbol sahalarına ne de bayan futbolculara yakışmadı.

Adıyaman’da oynanan maç sonrası bazı sporcular yenilgiyi hazmedemeyerek saha içerisinde hakemi kovaladı, daha sonra adeta taş yağmuruna tuttu. Hakemin maçın bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte, Dörtyol Belediyespor oyuncuları saha içerisinde bir süre hakemi kovalamaya başladı. Hekimi saha içerisinde kovalayan kadın sporculara polis ekipleri müdahale etmeye çalışınca sporcular bu defa ellerine aldıkları taşları hakemlere atmaya başladı. Adeta taş yağmuruna tutulan hakemler polis ekiplerinin deyardımıyla hakem odasına sığındı.

Toksoy; “Olaya Karışanları Kulüpten Kovacağız”

Dörtyol Belediyesi Kadın  Futbol Takımı ile Sivas Gazi Lisesi Spor Kulübü arasındaki karşılaşma sonrasında çıkan olaylara Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da oldukça büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Toksoy, olaylara karışanları kulüpten kovacaklarını kaydetti.

Futbolun insanları birleştirici bir spor dalı olduğuna dikkat çelen Başkan Toksoy; “Adıyaman’da yapılan karşılaşmada, aralarında, üzerilerinde ilçemizin isminin yazıldığı formayı giyen bazı kadın futbolcularının hiç tasvip etmediğimiz hareketlerde bulunması bizleri derinden üzmüştür. Sporda yenmek de yenilmek de vardır. Futbol, insanlarımızı birleştirici spor dallarından biridir. Yapacağımız değerlendirmelerin ardından olaylara karıştığı tespit edilen kadın futbolcuları kulüpten kovacağız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here