Başkent’ten EXPO’21 Hatay’a Tam Destek

0
25

Kemal Kılıçdaroğlu: “Hatay Eski Görkemli Günlerine Dönecek”

1 Nisan’da kapılarını tüm dünyaya açmak için gün sayan Expo 2021 Hatay’ın üçüncü tanıtım toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde, Congresium Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansmana siyaset, sanat, akademi ve iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı. Başkan Lütfü Savaş yaptığı konuşmasında, EXPO’yu Hatay’ın turizm, ticaret, tarım ve sanayisinin geleceği için yaptıklarını vurguladı.

Lütfü Savaş: “Bildiğimiz Tüm Yollar Kapalıysa Ya Yeni Yol Bulacaktık Ya Yeni Bir Yol Açacaktık”

Suriye’deki savaş ve belirsizlik yüzünden son 10 yılda sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak çok yorulduklarını vurgulayan Başkan Lütfü Savaş; “Suriye’deki savaş ve sınır kapılarının kapanmasından ötürü ekonomimiz son 10 yılda çok geriledi. 14 ülkeyle ihracat yapamaz duruma geldik. Suriye savaşı öncesi Orta Doğu ülkelerine günde 250 TIR ihracat yaparken bu sayı artık 25 günde 100 TIR’a geriledi. Çiftçi sayımız son 10 yılda yüzde 72 azaldı. Bildiğimiz tüm yollar kapalıysa ya yeni yol bulacaktık ya yeni bir yol açacaktık. Biz Expo ile yeni bir yol açmaya karar verdik” dedi.

“1 Nisan’da Gelin Ve Hatay’a Destek Olun”

Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son hediyesi ve mirası olduğunu söyleyen Başkan Lütfü Savaş; “Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ve feraseti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat şehri olmuştur. Hatay’ın tüm renkleri Ata’sına aşıktır. Hataylıların yönü Ankara’ya dönüktür. Hataylılar Türk bayrağının altında yaşamaktan mutludur. Biz Ankara’ya, Atatürk’ün emanetine sahip çıkın demeye geldik. 1 Nisan’da gelin ve Hatay’a destek olun” diyerek salondaki konukları dev organizasyona davet etti.

Başkan Lütfü Savaş’ın ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu: “Hatay, İnançların Ve Kültürlerin Başkenti Olan Kadim Bir Kenttir”

Hatay’ın sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; “Hatay, inançların ve kültürlerin başkenti olan kadim bir kenttir. Hatay’ı teneffüs etmek, çalışmaları yerinde görmek bizim için de çok önemli. Atatürk’ün Hatay’ı hukuk ve düzen içinde kurtarması olağanüstü ve çok değerlidir” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasiyi Taçlandıracağız”

Hatay ve Türkiye genelinde yaşayan Suriyeliler hakkında da görüşlerini dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu; “Suriyeli vatandaşları en geç iki yıl içerisinde kendi rızalarıyla davul ve zurnayla ülkelerine uğurlayacağız. Can ve mal güvenliklerinin altyapısını tesis ederek bunu yapacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasiyi taçlandıracağız. Millet İttifakı olarak inançlara, kültürlere ve kimliklere saygı duyup demokrasiyi yeşerteceğiz. Bunu başardıktan sonra Hatay eski görkemli günlerine dönecek” açıklamalarında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Lütfü Savaş’a Teşekkür

Expo’nun Hatay’da yapılacak olmasının başlı başına büyük bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, Hatay için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından konukların yer aldığı aile fotoğrafı çekilerek EXPO’21 Hatay’ın Ankara lansmanı ölümsüzleştirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here