Başkan Vurucu’dan İGC Üyelerine Piknik

0
143

Vurucu; “Projelerimizi Tek Tek Hayata Geçiriyoruz”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla, geçtiğimiz haftasonu, Soğukoluk piknik alanında, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyelerine piknik programı düzenledi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, yönetimi ve üyelerinin aileleri ile birlikte katıldığı piknikte, basın mensuplarıyla birlikte güzel vakit geçiren Başkan Vurucu, günün anlam ve önemine değindi.

Tüm basın emekçilerine başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Vurucu; “Özgür ve tarafsız basın, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından biridir. Haber, düşünce ve bilginin kamuoyuna aktarılmasında ve farklı düşüncelerin, düşüncelerini, tarafsız bir şekilde yansıtan çok önemli bir meslektir. Basının baskıya, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevini yerine getirmesi, demokratik düzenin temel gereklerindendir. ‘Bu nedenle, ifade hürriyetinin ve basın özgürlüğünün korunmasının, demokrasimizin ilerlemesi bakımından hayati önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, kıymetli basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyor, görevi icabı yaşamını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına saygı ve selamlarımı iletiyorum, tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Belen Belediyesinin çalışmaları ve projeleri konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Vurucu, ilk olarak asfalt çalışmalarına değinerek; “2017 yılında yapacağımız projelerimizi tek tek hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim, asfalt çalışmamız son hızıyla devam ediyor, İssume Konutları, Fatih Mahalleleri bitti.

Şu anda ekiplerimiz Halilbey Mahallemizde çalışmalarını sürdürüyorlar, on güne kadar bitmesini planlıyor, ardından Sarımazı Mahallemizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konudaki en büyük sorunumuz Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu altyapı ve su bağlantılarının halen bitirilmemesi. Bu konuda yapmış olduğumuz tüm girişim ve uyarılarımıza rağmen, Hatay Büyükşehir’den çalışmalar noktasında, görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini görmekteyiz.

Mecliste gündeme gelen bu soruna Sayın Lütfü Savaş’ında duyarsız kalması, yaşadığımız sorunun devam edeceği yönünde bir göstergedir. HBB’nin sorumluluğunda olan su bağlantıları yapılmazsa biz asfalt dökemeyiz, çünkü biz döktüğümüz asfaltın tekrar kazılıp bozulmasından yana değiliz, Büyükşehir çalışmasını bitirirse zaten biz Belediye olarak ivedilikle asfalt çalışmamızı başlatırız. Bu konuda vatandaşlarımızdan tek ricamız Büyükşehrin yapmış olduğu altyapı ve su bağlantılarının bir an önce bitirilmesi konusunda, HBB ile irtibata geçerek Büyükşehrin görev ve sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi konusunda ısrarcı olmaları gerekmektedir” dedi.

Hayata geçen birkaç projeden de söz eden Başkan Vurucu; “Seyir Terasımız Kaymakamlığımız ve Belediyemizin hazırladığı projeyle DOĞAKA projesi olarak halkımızın hizmete açıldı. Belediyemiz Abide Parkında restorasyon çalışmamız on gün içinde bitecek ve halkımızın hizmetine açılacak. İlçemizin girişindeki Pazar yerine planladığımız Kent Meydanı projemiz onaylandı. Araç parkurumuzu bakanlıklardan hibe desteklerle hemen hemen tamamladık. Yine bakanlık desteğiyle bir yol süpürme aracının onayını aldık ve yakın zamanda envantere geçecek” diye konuştu.

Belen’in kalkınması için, gece-gündüz, projelerin gerçekleşmesi konusunda her türlü gayreti sarf ederek durmadan çalıştıklarını vurgulayan Başkan Vurucu; “2017 yılı atak yılımız olacak. Belenli Hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layık. Orman ve Su işleri tarafından kuş gözlem merkezimiz tamamlanmak üzere, burada kır kahvesi ve kır lokantası şeklinde olacak. Yani vatandaşlarımız Seyir Terasından Muhteşem Belen, İskenderun ve Arsuz manzarasının yanı sıra Tabiat Parkında da Ova’nın muhteşem görüntüsüyle baş başa kalacak. İlçemize iki adet piknik alanı yapmayı planlıyoruz, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan onayımızı aldık, içerisinde kır kahvesi ve kır düğün salonu olacak.

Bilindiği üzere TOKİ, Devlet Hastanesi en önemli projelerimiz bu konularla da belediye olarak konunun takipçisiyiz. Vatandaşlarımızdan aldığımız yetkiyi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. İlçemizin gerçekten hizmete çok ihtiyacı var. Bizlerde bu şiarla çalışıyor ve projelerimizi tek-tek hayata geçiriyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here