Başkan Tosyalı’dan Bilim Şenliğine Davet

0
56

İskenderun Belediyesi 15-24 nisan 2022 tarihleri arasında ‘Çocuk Kitapları ve Çocuk Bilim Şenliği’ etkinliğini gerçekleştirecek. Kırk standın açılacağı Çocuk Kitapları Fuarı’na 20 yazar ve 60 yayınevi katılım gösterecek.

15 Nisan 2022 saat 10.00’da açılışı gerçekleştirilecek olan fuar ve bilim şenliği kapsamında gün boyunca, çocuk oyunları, kukla ve buble show, maskotlar, palyaço, sihirbaz gösterileri, yarışmalar, spor turnuvaları, atölye çalışmaları, zeka oyunları, ebeveyn söyleşileri, yetişkin tiyatrosu ve gezegen evi gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Her gün 14.00-16.00 saatleri arasında çocuk etkinlikleri, 20.30-21.30 saatlerinde de Canlı Hacivat & Karagöz, Aşuk ile Maşuk, İllüzyon Gösterisi, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Orta Oyunu gibi etkinlikler yapılacak.

Gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgile veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, tüm İskenderunluları ‘Çocuk Kitapları ve Çocuk Bilim Şenliği’ne davet etti.

Bir hafta boyunca yapılacak etkinliklerin tamamen ücretsiz olacağını söyleyen Başkan Tosyalı; “Kitap fuarını yapmaya başladığımız günden bu yana İskenderun ilçemizden ve çevre ilçelerden çok yoğun ilgi ve yoğun bir katılım gördük. Onun için biz de bu sefer ara tatili de baz alarak 15 – 24 Nisan arası ‘Çocuk Kitapları ve Çocuk Bilim Şenliği’ adı altında çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin istifade edebileceği bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Burada 20 yazarımız ve 60 yayınevimizin katılımıyla 40 stant açılacak.

Gündüz 14.00-16.00 saatleri arası çocuk etkinliklerimiz, akşam ise 20.30-21.30 saatleri arası yetişkin oyunları, Hacivat-Karagöz, illüzyon gösterileri olacak. Devamlı gösterilerin olduğu, çocuk oyunları, kukla şovları, maskotların, palyaçoların, sihirbazların çocuklarımız ve aileleri ile birlikte çok güzel zaman geçireceği, hem kitap okuma alışkanlığını çoğaltacak kitap fuarını gezebileceği etkinliği 15 Nisan’da açılışını yapacağız. Tüm İskenderunlu hemşerilerimizle birlikte 15 ilçemizden, Hatay’ımızın dört bir yanından herkesi beklediğimizi özellikle belirtmek isterim. Bu etkinliğimizde ayrıca Planetaryum (gezegen evimiz) olacak, 12 tane ayrı standımız olacak, çocuklarımızın hem kendi gelişimlerine katkı sağlayacak hem de çok ilgilerini çekecek bu etkinliğimiz de 15-24 Nisan arası tüm gün boyunca devam edecek.

Ayrıca şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki, 15-24 Nisan arasında yapılacak tüm etkinlikler ücretsizdir. Tüm halkımızın bilmesini istiyorum, bu süreç içerisinde yapılan tüm gösteriler, etkinlikler, faaliyetlerin hepsi belediyemiz tarafından karşılanmakta olup halkımıza ücretsiz olarak faydalandırmayı özellikle istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here