İskenderun Katolik Kilisesinde ‘İsa’nın Yeruşalim’e Girişi’ Coşkuyla Kutlandı

0
97


Mesih İsa’nın Yeruşalim’e Girişi’nin anıldığı ‘Zeytin Dalları-Palmiye Pazarı’ İskenderun’da Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen ayinle kutlandı. Kutsal Ayini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetirken, kilise pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) de Bizzeti’ye iştirak etti.

Kilisenin bahçesinde başlayan ayinde, ilk olarak hazırlanan zeytin dalları kutsandı ve ardından cemaat üyelerine dağıtıldı. Cemaat üyeleri, Monsenyör Bizzeti ve Peder Dogondke’nin önderliğinde ellerinde zeytin dalları ve çiçekler olmak üzere, ilahiler söyleyerek kilise içerisine girdiler. Ayinin devamında Peder ve cemaat üyesi üç kişi tarafından Mesih İsa’nın yakalanarak, yargılanıp haça gerilmesi süreci İncil’den bölümler halinde okundu.

Duaların edildiği ve Kutsal Komünyon’un kurulduğu ayine katılım gösteren cemaat üyeleri, kilise korosunun söylediği ilahilere de iştirak ederek, yaşanan büyük coşkuya ortak oldular.

Tanrı’nın Sözünü Dinlemek ve Ona Göre Yaşamak İstiyorum…’

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti ayinde verdiği vaazında ‘Tanrı Sözü’ne dikkat çekti. Tanrı’nın istediği gibi yaşamak gerekir diyen Bizzeti; “Eğer biz Tanrı’nın sözünü dinleyip, ona göre yaşamaya karar verirsek bir değişim gerçekleşebilir. Bugün İncil’in ayetinde şunu okuduk ki ‘Tanrı’nın kulu; Tanrı’nın sözünü dinleyen ve Tanrı’nın sözüne göre yaşayan kişidir.’ Tanrı’nın kulu, Tanrı’ya kulağını veren kişidir. Tanrı kulağını açsın ve o şekilde O’nun hizmetkârı olsun.

İsa’nın söylediği gibi siz büyük olmak, birinci olmak istiyorsunuz ama açıkçası diğerlerine hizmet etmeniz gerekiyor. Her zaman becerikli insanlar olmak istiyorsunuz ama bunu da kabul etmelisiniz ki kaybettiğim zaman da yine Benim ve bu durumda da yaşamalıyım.

İncil bugün de geçerlidir, Tanrı’nın sözüdür, çünkü biz hayatımıza bakarsak 2000 sene önceki insanlar gibi davranıyoruz. Bu nedenle üzülmemiz gerekmiyor, tam tersine bunu kendimize söylemeliyiz; ‘Bugün ben Tanrı’nın sözünü dinlemek istiyorum ve ona göre yaşamak istiyorum…’

Bu kararı almak lazım! Aynı şekilde şikâyet etmekten, ağlamaktan vazgeçmeliyiz ve karar vermeliyiz. ‘Bugün ben Tanrı’nın sözüne göre yaşamak istiyorum!’ hemen bugün diyorum çünkü yarın elimizde değil. Özgürlüğümü bugün kullanmam lazım” şeklinde konuştu.

İskenderun cemaatinin yanı sıra İtalya’dan gelen bir grup imanlının da katılımı ile gerçekleştirilen Palmiye Pazarı’nın ardından ‘Kutsal Hafta’ya giren Katolik Cemaati bu hafta sonu da (Cumartesi gecesi) Paskalya Bayramını kutlayacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here