Başkan Tosyalı; “Kültür Sarayımızda En İyi Şekilde Hizmet Vereceğiz”

0
202

İskenderun Belediyesinin Yenilenen Kültür Sarayı, Konuk Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın Sahne Aldığı Gecede Vatandaşların ve Sanatseverlerin Hizmetine Yeniden Açıldı

İskenderun Belediyesi tarafından yenilenen Kültür Sarayı vatandaşların ve sanatseverlerin hizmetine açıldı.

Düzenlenen açılış programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, iş insanlarımız, muhtarlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yenilenen yüzü ve konsepti ile sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmak için hazır hale getirilen İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nın açılış programı; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için şehadete intikal eden aziz şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve sonrasında istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Rutin yapmış olduğumuz belediye hizmetlerinin yanında sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede göreve gelir gelmez sanatsal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdik. Çocuk şenlikleri, düzenlemiş olduğumuz eğitici kurslar ve kurmuş olduğumuz tiyatro topluluğu, kent orkestrası ve İskenderun Belediyesi Musiki Cemiyetimizin düzenlemiş olduğu mini konserler ile halkımızın beğenisi topladık. Şehirlerimizde kültür ve sanat faaliyetlerinin icra edildiği en önemli mekânlar ise kültür merkezlerimizdir. Bu çerçevede kıymetli hemşerilerimize daha güzel daha kaliteli hizmet verebilmek adına son derece yetersiz, bakımsız ve atıl bir vaziyette duran kültür sarayımızı yenileme kararı aldık.

Hızlı bir şekilde kültür sarayımızda başlatılan yenileme, bakım, onarım, düzenleme, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kültür sarayımız yenilenen konsepti ve hizmet anlayışı ile kıymetli hemşerilerimizin hizmetine hazır hale getirildi. İskenderun Belediyesi olarak yenilenen kültür sarayımızda birçok sanatsal ve kültürel aktivitenin burada yapılmasını sağlayarak kıymetli öğrencilerimize, gençlerimize, sanatçılarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına, kurumlarımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Bu vesile ile yenilen konsepti ile halkımızın hizmetine açılan kültür sarayımızın kentin kültürel, sanatsal hayatına büyük katkı sağlayacağına inanıyor, katılımlarınızdan dolayı siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam İskender Yönden ise kültür sarayının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Program, konuk sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın sahne almasıyla devam etti. Ünlü şairimiz ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, duygu yüklü sözleri ve ahenkli şiir yorumlarıyla geceye imzasını attı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here