Başkan Seyfi Dingil, Ortodoks Cemaatinin Bayramını Kutladı

0
124

“İskenderun’da Önemli Olan Birlik, Beraberliğin Yaşanması”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, geçtiğimiz hafta sonu kentimizde yaşayan Ortodokslar tarafından kutlanan Paskalya Bayramı sonrası İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesine kutlama ziyaretinde bulundu.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve yönetimi ile cemaat üyeleri tarafından samimi bir şekilde karşılanan Başkan Seyfi Dingil, sıcak karşılamada ötürü teşekkürlerini iletti.

Hıristiyan vatandaşların paskalya bayramını kutlayan Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun’umuz tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun bireyleri olarak sevinçte ve kederde birlikte olduğumuz gibi, kültürümüzün bir gereği olan önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı hoşgörü içinde birlikte idrak etmenin hazzını yaşamaktayız. İskenderun’da önemli olan birlik, beraberliğin yaşanması. Biz bütün bayramlarımızı hep beraber kutluyoruz, hiçbir ayrım yapmadan, aile ortamında, birlik-beraberlik içerisinde. Uzun yıllar bayramlarımızı birlikte kutlamak dileğiyle tüm cemaatimizin bayramını kutluyorum. İskenderun belediyesi olarak da her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.

İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Belediye başkanımız Seyfi Dingil’in bizleri ziyareti bizleri memnun etmiştir. Sayın başkanımız bizden desteklerini hiçbir zaman esirgememiştir. Allah bin defa razı olsun. kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz. İskenderun barış ve huzur ve kardeşlik kentidir. İskenderun’daki bu hoşgörü ortamı tüm dünyaya örnek olmalıdır. Biz birlikte İskenderun’uz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret samimi bir sohbet ortamında devam etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here