Başkan Savaş’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

0
73

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Savaş mesajında; “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Dünya tarihi, metre kareye 6 bin merminin düştüğü böylesi savaşı ne görmüş ne de tatmıştır. Kahraman ecdadımız bu öldürücü silahların tehdidine karşı göğsünü siper etmiş bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiştir.

Çanakkale destanındaki üstün liderliği ve komutanlığı ile tüm dünyaya eşsiz bir lider olduğunu kanıtlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, büyük zorluklar ve yokluklar içerisinde gelişmiş devletlere karşı kazandığı bu zafer; milletimizin şanlı tarih sayfalarına altın harflerle kazınmıştır.

Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde başta ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarına, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here