Başkan Savaş; “Hakkımızı İstiyoruz”

0
108

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 5. Teşvik Bölgesine Geçmek İçin İmza Kampanyası Başlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hayata geçirmeye hazırlandıkları “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” imza kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye’de devam eden savaştan ötürü kentin 6 yıldır ekonomisinin büyük sekteye uğradığını ifade eden Başkan Savaş; “Savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyelilerle birlikte nüfusumuz bir anda hızlı bir şekilde yükselerek 2 milyona ulaştı. Ancak biz gerek İller Bankası’ndan gerek devletimizin diğer kurumlarından kendi nüfusumuz olan 1 buçuk milyon vatandaşımıza göre pay alıyoruz. Savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyeli vatandaşlarla ekmeğimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Ancak bizim kişi başına düşen net gelirlerimizde büyük düşüş yaşıyoruz. Kişi başına düşen gelirimiz 7 bin 637 dolar iken 6 bin 122 dolara geriledi. Hatay, kendi düzeyindeki bütün illerin gerisine düştü. 3 kişinin parasıyla 4 kişiye bakan bir şehir olduk. Hatay halkının refaha erişmesi için devlet büyüklerimizin de katkı vermesini umuyoruz” diye konuştu.

 

Hatay’ın şu an bulunduğu konum olan 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmek istediklerini aktaran Başkan Savaş; “Kentimiz şu anda 4. teşvik bölgesinde yer alıyor. Fakat biz Hatay halkı olarak 5. teşvik bölgesinde yer almak istiyoruz. Kentimizin tarım, ticaret, turizm ve daha birçok alanda eski parlak günlerine dönmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Biz devletimizin büyüklerinden hakkımızı istiyoruz. Bunun için de vatandaşlarımızın desteği ile bir imza kampanyası başlattık. Hedefimiz en az 500 bin imza. Topladığımız bu imzalarla birlikte Ankara’daki değerli devlet büyüklerimizin kapısını çalacağız. İnşallah sesimizi duyarlar ve bizi ekonomide bir adım daha öteye götürmek için taleplerimize olumlu karşılık verirler.

 

5.teşvik bölgesine çıktığımızda, her yıl 10 milyar Hatay’a ekstra yatırım yapılacak. En az 10-12 bin çocuğumuza iş imkanı olacak. İnsanlarımızın hanelerine en az %20 daha fazla para girecek. Şu anda mutluluk indeksinde sondan 5.nci olan Hatay’ın ilk ona girmesi içinde katkı sağlayacak. Ankara’daki devlet büyüklerimizin, son 6 yıllık süre içerisinde kayıpları önlemede de katkılarını bekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş, konuşmasının ardından, ilk imzayı atarak, “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” kampanyasının startını verdi.

 

Kampanyanın ikinci imzasını ise CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal attı. Topal imzasını atarken; “Mecliste dile getirmiştik bunu daha önce. Bir kez daha dile getireceğiz. Bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hatay’ın 4’üncü teşvik bölgesinden 5’inci teşvik bölgesine alınması için imza kampanyamızı başlatıyoruz. Amacımız Hatay’ın ekonomisine canlılık kazandırmak” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here