Başkan Hakan Bolat ve İskenderunspor’un İkinci Lige Yükselmesi (1)

0
177

İskenderun yaşayanları olarak, İskenderunspor’un 2. Lige çıkmasının sevincini hala yaşıyoruz. 25 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’dan gelen şampiyonluk çok kolay olmadı.

Yaklaşık bir yıldır görevde olan Kulüp Başkanı Hakan Bolat inanın bana çok çile çekti. Şayet İskenderunspor elenip yine 3. Ligde kalsaydı en başta Hakan Bolat sonra da yönetim kurulu üyeleri acımasızca eleştirilecek ve yerden yere vurulacaktı. Başarıya herkes sahip çıkarken, başarısızlığa kolay-kolay kimse sahip çıkmayacaktı.

Öyle sanıyorum ki Hakan Bolat bu ihtimale karşı da hazırlıklıydı. Takım 3. Ligde kalsaydı “Başarısızlığın sorumluluğu sadece bana aittir. Bir daha ki sezon hatalarımızdan ders alıp, daha çok çalışarak 2.lige çıkmanın gayretinde olacağız” diyerek yine erdem gösterecek ve olumsuzluğu da göğüsleyecekti…

*Hakan Bolat’ı Çok Üzdüler

Hakan Bolat’ı birileri bir hayli üzdü. Önce “kara para aklıyor” dediler. Sonra “15 gündür ortada yok. Cezaevine girdi” diye söylenti çıkardılar. Takıma hiç bir katkı sunmayanlarca bir ara insafsızca eleştirildi, küsmesi ve ceketini bırakıp gitmesi amaçlandı. Başkan Bolat o dönem özetle “Kalbimiz kırık ama mücadelemize devam edeceğiz, bir yere gitmiyorum” mesajını verdi.

Hakan Bolat daha önce defalarca ifade etti. “Ben ne belediye başkan ne de Milletvekili adayıyım. Kimse merak etmesin. Benim sevdam İskenderun Spor. İskenderun Sporumuzu önce 2.lige sonra 1 Lige en sonra da Süper Lige çıkarma, artı alt yapıdan gelen gençleri A Takıma kazandırma amacım var” dedi.

Sayın Bolat, söylediklerinden biri olan 2. Lige yükselmeyi 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdi. U-17 ve U-19 Takımlarını kurarak altyapıdan futbolcu yetiştirme sözünü de yerine getirdi. Hollandalı ünlü Teknik Direktör Jan Olde Riekerink kulübün CEO’su oldu ve Riekerink üç yıllık sözleşmeye geçen yıl imza attı.

*Melike Bolat, Eşinin En Büyük Destekçisi Oldu

İskenderunspor Kulüp Başkanı’nın en yakın destekçisi eşi Melike Özdemir Bolat oldu. Başkan vekili Melike Hanım yöneticiliğinden ziyade ‘Her başarılı erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır’ sözünün fazlasını yerine getirip her zaman eşinin en büyük destekçisi ve moral hocası olmayı başardı.

Hakan Bolat, her cephede mücadele eden en öndeki isim yani başarının mimarı olarak başarıya açık ara sahip çıkması gerekirken o tam tersini yaptı ve 2. Lige yükselme başarı ve sevincine herkesi ortak etti. Futbolcular, teknik heyet, takımın emekçileri, yönetim kurulu üyeleri, Körfez Gençlik Taraftarlar Derneği, taraftar grupları, tüm tribün liderleri, taraftarlar, parti ayrımı yapmaksızın bölgemiz milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, iş adamlarımız, esnaflarımız kısaca tüm İskenderun halkı atanmış ve seçilmişiyle bu sevince ortak oldu.

*Seçilmiş ve Atanmışların Desteği

Elbette İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın, sürekli desteklerine, organizasyon çabalarına, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün açık desteklerine şahit olduk. Bölge milletvekillerimiz Abdülkadir Özel, Suzan Şahin ve ve diğer bazı vekillerimizin sezon boyunca desteklerini gördük. Keza siyasi parti ilçe başkanlarımız da sürekli ya da fırsat oldukça maçlara katılımla taraftar desteği verme çabasında oldular. Atanmışlar yani ilçe protokolü de maçlara gelerek desteklerini esirgememe gayretinde oldular.

Kulüp Başkanı Bolat, başarıyla birlikte nasıl İskenderun ruhu oluşturulabileceğini de gösterdi ve tekrar-tekrar da göstermeye devam ediyor.

* Sevince Ortak Oldukları Gibi Acıya da Ortak Oldular

İskenderunspor maçlarında ya da yeri ve zamanı geldiğinde Süper Lige yükselen İskenderun Engelliler Basketbol Takımını ve Başkanı Suat Atasever’i ön plana çıkarmasını bildi. Ayrıca İşitme Engelliler Futbol takımının başarısını kutladı.

Sevinç yumağı oluştururken, acılara da ortak olmayı bildi ve Şehidimiz Piy.Uzm Çvş.Bican Kapılay’ın baba evinde okunan Mevlid-i Şerif’e İskenderunspor, futbolcuları, kafilesi ve Kulüp Başkanı Hakan Bolat da katıldılar. Böylece acımız da ortak bir paylaşımla hafifletilmeye çalışıldı. Böylesi bir katılım inanın bana her yönden çok anlamlıdır ve her bir kulübe örnek olmalıdır.

Başkan Hakan Bolat, İTSO Başkanı olan Levent Yılmaz’la iyi bir uyum yakaladı. Eski İskenderunspor futbolcusu Kaptan Levent’in geçmiş ve bugünkü futbol deneyimlerinden, kimi önerilerinden yararlanmasını bildi.

* Recep Atakaş Yine Kendine Yakışanı Yaptı

Hakan Bolat bir güzel iş daha yaparak Atakaş Hatayspor ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’la iyi ilişkiler kurdu. Yıllar öncesine dayanan il, ilçe futbol rekabetini buzluğa atmasını bildi. İskenderunspor’un Türk futboluna oyuncu yetiştirdiği gibi Atakaş Hatayspor’a da futbolcu yetiştirebileceğini izah etti. Başkan Lütfü Savaş, İskenderunspor maçlarına gelir oldu.

Recep Atakaş her zaman olduğu gibi kendine yakışanı yaparak, büyüklük göstererek Ankara’ya finale giden yaklaşık 100 otobüsün 25’ini temin ederek en fazla otobüs gönderen iş adamı oldu. Şayet Başkan Bolat geçmişin fanatizm içeren çekişmelerine alet olsaydı bu güzelliklerin ve dayanışmanın hiç biri yaşanmayacaktı.

Sevgili okurlar. Yazacaklarımı bir köşe yazısına sığdıramadım. Yazıma yarın da devam edeceğim. Sağlık ve güzelliklerle kalın. Devamı Yarın

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here