Başkan Culha ZİREM’de Çocuklarla Bir Araya Geldi

0
374

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, eşi Selda Culha ile birlikte, Hatay Zihinsel Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği(ZİREM)’ne bağlı öğrenciler ile Arsuz’da hizmet veren Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli çocukları ve aileleri ile bir araya geldi. ZİREM Başkanı Cemile Bitargil tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Culha, gününü çocuklara ayırarak onlarla birlikte hem keyifli vakit geçirerek, hem de mutluluklarına ortak oldu.

Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Culha eşiyle birlikte, down sendromlu olmalarına rağmen hayata umutla ve sevgiyle bakan çocuklarla birlikte önce Çöp Şiş’te davul zurna eşliğinde halay çekti, göbek atan çocukları alkışladı, ardından onlarla birlikte öğle yemeğini yedi. Arsuz sokaklarında traktörle tur attıktan sonra davul zurna eşliğinde Arsuz Sahil Yürüyüş Yolu’nda keyifle yürüyen çocuklara tatlı da ikram eden Başkan Culha ve eşi Selda Culha’nın unutamayacakları bir gün yaşayan ve sevinçleri yüzlerinden okunan çocuklara sevgi dolu bakışları da dikkatlerden kaçmadı.

“Bu çocuklar hepimizin”

Engelliler hakkında farkındalık yaratmak ve onları hayata kazandırmak için önemli bir görev üstlenen ZİREM Başkanı Cemile Bitargil’e, Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucularından Nesli Özdemir ve okul öğretmenlerine teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, çocukların eğlenirken yüzlerindeki gülümsemenin herkesi mutlu ettiğini belirterek, onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hatay genelindeki yaklaşık 70 engelli çocuğun buluşmasına vesile olan ZİREM Başkanı Cemile Bitargil de, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya her yıl geleneksel olarak düzenlediği Arsuz gezisine hem desteklerinden, hem de her zaman yanlarında olmasından dolayı teşekkür etti.

Dernekte 30 yıldır gönüllü olarak sürdürdüğü çalışmalardan bahsederken zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Cemile Bitargil, anne şefkatiyle sarıldığı çocuklarla birlikte “Bu çocuklar hepimizin” diyerek önemli bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Etkinliğin sonunda Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucularından Nesli Özdemir öğrencileri ile birlikte taşlardan yapmış oldukları hediyeleri ZİREM Başkanı Cemile Bitargil ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın eşi Selda Culha’ya takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here