Başkan Civelek Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı Ziyaret Etti

0
99

bld-ismo ziyaretİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı (İSMO) ziyaret etti.

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, Disiplin, Denetleme ve Yönetim Kurulu’nun da bulunduğu ziyarette, çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, yüzde 75 su kaybına neden olan, Fransızlar döneminden kalan eski içmesuyu şebekesinin değiştiğini, yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının bu ay itibariyle tamamlandığını, halkın musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içeceğini söyledi. Başkan Civelek; “Eski içmesuyu şebekesi kevgire dönmüştü. Su basınçla gelmiyordu, halkımız motor koymuştu. Şimdi su kendi basıncıyla akıyor. Dünyanın en iyi, sağlıklı içmesuyu şebeke boruları kullanıldı. Ocak ayında Aslantaş’tan gelen suyu bağlayacağız. Halkımız musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içecek” dedi.

İçmesuyu şebekesi için yerler kazılırken, doğalgazın da hızlandırıldığını, Tedaş’ın elektrik şebekesini yer altına aldığını anımsatan Belediye Başkan Yusuf Civelek, drenaj kanalları yapıldığını, İskenderun’un sel riskinden kurtulduğunu, devasa motorlar konulduğunu söyledi.

Başkan Civelek; “Çalışmaları aciliyet sırasına göre yaptık. Altyapı tamamlandı. İskenderun’un artık altyapısı sağlam! Bekleyen projelerimiz, kısmet olursa, devam edersek teleferik, marina, AVM’nin oraya trafik üst geçit, Feyezan kanalı için de projemiz hazır” dedi.

Çağdaş bir şehir olmak için altyapının şart olduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “Çağdaş bir şehir altyapı ile olur. Üst yapıyı yapıyorsun beş sene sonra eski yüzlü oluyor, çünkü altyapı yok, beslenmiyor. Altyapı olmayan şehir beslenmeyen ağaç gibidir, köksüz vazoya konmuş çiçek gibidir Altyapısız şehir, vazoya konmuş çiçek gibidir, solar” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül, meclis üyelerinin hangi partiden olursa olsun, şehri sevmesi ve entegre olması gerektiğini ifade etti. İSMO yönetimi ziyarette, su, drenaj kanalı, iskeleden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Oda Başkanı Alaaddin Özbülbül ve yöneticiler, ziyarette, teyzesi Cavidan Kuru’nun yaşama veda etmesi nedeniyle, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e başsağlığı diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here