Başbakan Yardımcısı Kaynak Hatay’da

0
87

basbakan-yardimcisi1Kaynak, Vali Ata’dan Brifing Aldı, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda İncelemelerde Bulundu…

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye’nin Halep kentinden tahliye edilmeye başlanan siviller için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi almak için Hatay’a geldi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, havayoluyla Hatay’a geldi. Hatay Valiliğinde çiçeklerle karşılanan Kaynak, valilik şeref defterini imzaladı. Kaynak, daha sonra valilik salonunda Vali Erdal Ata’dan tahliyeler ile ilgili alınan önlemler ve çalışmalar hakkında brifing aldı.

Başbakan Yardımcısı, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda da incelemelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki incelemesinden sonra yaptığı açıklamada Hatay Valisi, Kızılay, AFAD başkanları ve güvenlikten sorumlu komutanlarla değerlendirme yaptıklarını belirterek; “Halep’ten İdlip’e doğru açılan tahliye koridorundan 20 otobüs, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki güvenli bölgeye ulaşmış durumda. 30-35 civarında yaralı var.

basbakan-yardimcisi2

Sınırımızın hemen bitişiğindeki Sahra Hastanesi’nde bildiğiniz gibi sivil inisiyatifli toplum kuruluşlarımız, hekimlerimiz orada sağlık hizmeti veriyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz de hastalar için, yaralılar için, özel bakım ihtiyacı altında olan çocuklar ve yaşları için bir çalışma yapıyoruz. Eğer ikinci 20 otobüsün çıkmasına izin verilirse onu da değerlendiriyoruz.

Halep’te 80-100 bin civarında insan olduğunu, insanların Halep’i terk etmek istediği söyleniyor. İdlip’te bu kadar insanı barındıracak fiziki şartlar yok, barınacağı yerler yok. Talep olduğunda meşru muhalif gruplar tarafından bize bir talep geldiğinde hemen sınırımızın diğer tarafında oluşturacağımız bir kampta da insanların barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını, sağlık ihtiyaçlarını ve diğer bir takım insani ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ülkemiz içine gelecek kişilerin ülkemize zarar verecek unsurlardan olmamasına gayret edeceğiz. Onların gerekli kayıtlarını, istihbari bilgilerini alacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here