Başarır; “Uzun Boylu Adam O Sandığın Altında Ezilecek”

0
44

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır ile Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İskenderun’da Partililerle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İskenderun İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye meclis üyeleri, partililerin, eğitim sendikalarının, eğitimcilerin ve özellikle de KHK mağdurlarının katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada, KHK mağdurlarının durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu ve ülke gündemine yönelik konular konuşuldu.

Toplantıda ilk olarak söz alan, kendisi de bir eğitimci olan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, iktidara, mevcut sorunun çözümü noktasında baskıları olduğunu ifade ederken, Liderleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da tüm belediye başkanlarına ‘bulunduğunuz yerde dışarıda öğrenci kalmasın’ yönünde talimat verdiğini de söyledi. CHP’li belediye başkanlarının bu yönde ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Topal; “Tüm öğrencilerimiz yerleşene kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi. OHAL Komisyonunun adaletli çalışmadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Topal; “En büyük sorun o. Millet İttifakı olarak iktidara geliyoruz, mağduriyetleri bitireceğiz” dedi.

Kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da; “‘Yoksulluk ve yolsuzlukla savaşacağız’ diyerek iktidar olanlar, bugün yaşanan yoksulluk ve yolsuzluğun baş mimarlarıdır. Dünyada bu kadar rahat yalan söyleyen başka bir lider daha yok. Tüm bunlara karşı kesinlikle iktidar olacağız” diye konuştu.

“İktidara Hazırız”

Daha sonra söz alan İl Başkanı Ramiz Parlar ise; “Halkın sorunlarını, ülkenin durumunu umursamayan, tek derdi kendi ailesi, çevresi ve yandaşlarını kalkındırmak olan mevcut iktidarı el birliğiyle, birbirimize sarılarak bir an önce göndereceğiz. İktidara hazırız, sandıklara sahip çıkacağız, iktidara geleceğiz ve ülkemizi en iyi şekilde yöneteceğiz” dedi.

“En Az %20 Bir Farkla Seçimi Kazanacağız”

Ülkemizde hukukun askıya alındığını verdiği örneklerle ifade eden CHP Meclis Üyesi Ali Mahir Başarır da; “Hukuk, adalet konuşacağız. Bu ülkenin ekmek, su, aş kadar adaletli bir yargıya ihtiyacı var. Bir ülkenin cumhurbaşkanının, muhalefete ‘İktidara gelmeyi aklınızdan çıkartın’ demesi demokrasiye yapılabilecek en büyük tehdittir. Bu ülkenin demokrasiye, özgürlüklere, denetime, şeffaflığa, hesap verebilir yönetimlere ihtiyacı var. O yüzden bu seçim çok önemli.

Herkes soruyor; bu adam gider mi? Sandıktan biz çıkarsak bu adam paşa-paşa gider. Tartışmaya açık bir seçim sonucu olmayacak. En az %20 bir farkla seçimi kazanacağız. O uzun boylu adam o sandığın altında ezilecektir. Biz sandıktan çıktıktan sonra bize o mazbatayı vermeyecek adamın alnını karşılarız. Sandıkla gelen sandıkla gider, seçimle gelen seçimle gider. Bunun aksini düşünen şerefsizdir, alçaktır, namussuzdur. Halkın iradesinin gaspını düşünen tarihin karanlık çukurlarında kaybolur.

Yüzükle gelip bugün milyon dolarları olandan hesap soracağız. Namuslu sağcıyla solcuyla bizim işimiz yok. Namussuzdan, hırsızdan, alçaktan, hazineyi boşaltandan hesap soracağız namus sözü. Sormazsak zaten bize yazıklar olsun. Tam bağımsız, şeffaf, adil, eşit bir yargı gelecek. Geldiğimiz gün ilk işimiz bu olacak” şeklinde konuştu.

“Karanlığa Karşı, Özgür ve Demokratik Türkiye Mümkün”

Mevcut iktidarın toplumun ihtiyaçlarını haykıranları terörist ilan ettiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise; “Mevcut yönetim gezinin çocuklarıyla, yurt isteyen çocukları terörist ilan ediyor. Biz teröristleri biliyoruz. Bu ülkeyi bölmek, ayrıştırmak isteyen, bu ülkenin barışına, demokrasisinden özgürlüğüne hançer vurmak isteyenler en büyük terör örgütünün yöneticileridir. Biz 83 milyonu bir arada yaşatmak, onların, özgürlüğü, demokrasisi ve barışı için dünyaya örnek olacak bir modeli inşa etmek için mücadele ediyoruz.

Biz şunu biliyoruz; siz toplumun tüm ihtiyaçlarını haykıranlara terör örgütü mensubu yakıştırmasıyla artık iktidarınızı yürütemeyeceksiniz. Ama hiç kimse merak etmesin, hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, biz halkın iktidarını kuracağız. Hem kız çocuklarımızın, hem Abdullah Cömert’lern, Ahmet Atakan’ların, Al İsmail Korkmaz’ların ve üniversitesine sahip çıkan, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklarını alıncaya kadar sizlerle birlikte mücadeleyi yürüteceğiz. Biz anka kuşu gibiyiz, küllerimizden yeniden doğarız. Biz mücadeleyi devrimci ruhumuzdan aldık. Türkiye sevdamızla mücadeleye dört elle sarıldık, dayanışma içinde olduk.

Halkın iktidarının kurulabilmesi için, hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu mücadele bir siyasi partinin iktidar mücadelesi değildir. Bu mücadele 83 milyonun birlik, beraberlik, kardeşlik mücadelesidir. Bu mücadele Türkiye sevdasının mücadelesidir. Ben bu mücadelede hep birlikte başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Hiç kimse yüreğini karartmasın. Karanlığa karşı, özgür ve demokratik Türkiye mümkün… Özgür ve demokratik Türkiye’yi hep birlikte yaratacağız. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi tüm benliğiyle, tüm örgütüyle, tüm kişiliğiyle bu mücadelede asla geri adım atmadan yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here