Barış Elçileri Hatay’da!

0
70

barış elçileriAlmanya’dan dünya barışı için yola çıkan Magadalena Liswski, Thomas Heincrich Schmöckel ve Fransız arkadaşları Paulin Cailleau, Türkiye turunu Hatay’da bitirdi.

Anasınıfı öğretmeni 27 yaşındaki Magadalena Liswski, geçen yılın Mayıs ayında Almanya’nın Passau kentinden başlattıkları yürüyüşte Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geride bıraktıklarını, ardından Türkiye’ye gelerek İstanbul, Karadeniz İlleri ve Osmaniye’den sonra da Hatay’a geldiklerini dile getirdi.

“Barış Haccı için Adım-Adım” sloganı ile yola çıkan barış elçileri Lübnan, İsrail, Filistin, Hindistan ve Tibet’ten geçerek yolculuklarını Birmanya’da noktalayacaklarını kaydetti. Hatay’dan sonra Suriye’ye geçmek istediklerini ve oradaki vatandaşlarla bir araya gelmek istediklerinin altını çizen Liswski, bu konuda şu an bir belirsizliğin olduğunu geçip, geçemeyecekleri konusunda henüz tam bir bilgi olmadığını kaydetti.

Müzisyen Paulin Cailleau ise Türkiye’deki yürüyüşleri sırasında hiçbir sorun ile karşılaşmadıklarını, Türk halkının gerçekten de çok misafirperver olduğunu belirtti. Barış yürüyüşlerinin 5-6 ay daha süreceğini kaydeden Paulin Cailleau, yürüyüş sonunda 20 bin kilometreyi kat etmiş olacaklarını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here