Balıkçı Katil Zanlısı Balıkta Yakalandı

0
397

katil zanlısıBalıkçılık yapan Katil zanlısı Hasan A. (50), balık tutarken yakayı ele verdi. Hassa Sapanözü Köyünde ikamet eden Hasan A. (50), otomatik av tüfeğiyle, komşuları olan Mustafa K.(41)’yı öldürürken, kardeşi Vedat K. (23)’yı da yaralamıştı.

İki ay önce, Hatay İli Hassa İlçesi Akbez Belde’sinde çarşıda halkın gözü önünde iki çocuk babası Mustafa K. (41) ve Vedat K. (23) kardeşleri vuran Katil zanlısı Hasan A. (50), Akbez Jandarma Karakolu ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

İddiaya göre, kardeşlerle aralarında husumet olan ve tartışma sonucu kavgaya dönüşen olayda katil zanlısı, otomatik av tüfeğiyle Akbez Beldesinin ana kavşak noktasında bulunan petrol istasyonda bekleyen kardeşlere rastgele ateş etti. Silah seslerini duyan Mustafa K. zanlıyı sakinleştirmek için olay yerine gittiği sırada, kurşunların hedefi olması sonucu hayatını kaybetti. Kardeşi Vedat K. olaydan hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Zanlı olay yerinden motosikletle kaçtı ve yasadışı yollarla önce Suriye’ye geçti. Bir süre Suriye’de kalan katil zanlısı tekrar yasadışı yollarla Gaziantep iline geçiş yaptı. Daha önce gasp suçundan on yıla yakın hapis yatan ve şartlı tahliye ile serbest kalan katil zanlısı Ahmet A. olayda hayatını kaybedenlerin kardeşlerini de sık-sık ölümle tehdit etmeyi sürdürdü.

Olayı, titizlikle takip eden kolluk kuvvetleri, katil zanlısının izine, Gaziantep’e bağlı, Fevzipaşa Türkbahçe Köyünde rastladı. Balık tuttuğu esnada Akbez Jandarma Karakolu ekiplerini fark eden katil zanlısı, motosikletle kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan zanlı, Antakya Kapalı Ceza evine nakledildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here