Bakan Ergin; “Öcalan Sadece Kardeşi ile Görüştü!”

0
61

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın “Abdullah Öcalan günün kaç saatini odasında tek başına kaç saatini diğer hükümlülerle birlikte geçirmektedir? Son 6 ay içerisinde kendisini avukatları ve yakınları dâhil kaç kişi ziyaret etmiştir” şeklindeki soru önergesini yanıtladı.

Ergin, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun kapasitenin 9 olduğunu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm toplam 6 hükümlünün barındırıldığını söyledi. Adalet Bakanı, kurumda bulunan hükümlülerin Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 1’er saat olmak üzere 3 saat sohbet toplantısı etkinliği, Salı günü 1 saat basketbol ve Cuma günü 1 saat voleybol etkinliği olmak üzere hafta içinde toplam 5 saat bir araya getirildiklerini açıkladı.

Kurumda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz ve koruma memurunun görev yaptığını belirten Adalet Bakanı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen 1 pratisyen hekimin bulunduğunu ve bu hekimin talepleri doğrultusunda uzman hekimlerin adaya götürüldüğünü ifade etti.

Askeri ve sivil personel ile hükümlülerin, İmralı Adasında bulunan ve tek mutfaktan aynı yemeği yediklerini söyleyen Ergin, hükümlülerin bedelini ödemek kaydıyla hakkında yasaklama kararı bulunmayan her türlü gazeteden faydalandıklarını kaydetti. Ergin, odasında televizyon bulunmayan Öcalan’ın 23 Ekim itibarıyla son 6 ay içinde sadece kardeşiyle görüştüğünü belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here