Akgöl; “Avukatlık Yapıldıkça Zevk Alınan Bir Meslektir

0
137

Avukatlığın halka, adalete ve topluma hizmet etme mesleği olduğunun altını çizen Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl; “Bu meslek yapıldıkça sevilen, yapıldıkça zevk alınan bir meslektir” dedi. Akgöl, yemin töreninde göreve yeni başlayan 2 avukata ruhsatnamelerini verdi.

İskenderun Adliyesi Konferans Salonunda düzenlenen avukatlık yemin törenine katılan Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, mesleğe yeni başlayan avukatlara ruhsatnamelerini takdim etti. Yemin törenine Akgöl’ün yanı sıra, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, Ağır Ceza Reisi ve Adli yargı komisyon başkanı Cengiz Sayılgan, hakim, savcı, baro avukatları ve davetliler katıldı.

Yemin töreni öncesi söz alan Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl; “2013 yılının ilk yemin törenini İskenderun’da genç meslektaşlarımızı aramıza katarak yapıyoruz. Bu gün bu tören ile 2 meslektaşımız daha göreve başlıyor. Görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Avukat arkadaşlarımızın sayıları her geçen gün atıyor artmaktadır. Avukatlık insana hizmet eden bir meslektir. Bu meslek yapıldıkça sevilen ve zevk alınan bir meslektir.

Bu gün burada iki genç meslektaşımız yemin etmek sureti ile aramıza katılıyorlar. Her ikisi de stajyerlikleri boyunca gerek bilgi birikim gerekse kişilikleri ile bu meslekleri hakkı ile yapabileceklerini ispatladılar. Avukatlık halka hizmet adalete ve topluma hizmet etme mesleğidir. Bu anlayış içerisinde genç arkadaşlarımızın Türk adalet sistemine hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Yemin töreninde stajyerliği tamamlayan iki yeni avukata, ruhsatları verildi ve cübbeleri giydirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here