Bakan Eker; “Tarım Kanununa 83 Yıl Sonra Kavuştuk!”

0
66

tarım bakanı1Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı Erzin’de yapılan ‘Tarım Üreticileri Birliği’ istişare toplantısına çiftçiler davet edilmedi. Bakan Eker’in, partisinin tarım politikasını anlattığı salonda kooperatif başkanları, oda başkanları, iş adamları ve siyasetçilerin çokluğu dikkat çekti. Salonda sadece birkaç çiftçinin bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.

Tarımda yaptıkları yeniliklerle bu sektörün ülke ekonomisine katkısını 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkarttıklarını belirten Bakan Eker, Türkiye’nin tarım hâsılatında dünyada yedinci sırada, Avrupa’nın ise en büyüğü olduğunu iddia etti.

Ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan tam 83 yıl sonra ilk kez Ak Parti iktidarında tarım kanununa kavuştuğunu da belirten Bakan Eker; “Tarım kanunu bir ülkenin tasarrufudur. Kavramlarıdır, hedefidir, gayesidir, amacıdır. Bu yoksa sizin bu anlamda işe yarar bir şeyiniz yok demektir. Tarım arazilerinin miktarında artma olmadı ama Türkiye’de üretilen narenciye, bizim dönemimizde 2 milyon 500 bin tondan, 3 milyon 500 bin tona çıktı” ifadelerini kullandı.

Tarım sektörünün Ak Parti iktidarı döneminde çağ atladığını iddia eden Eker; “10 yıl içerisinde Türkiye’nin 23 milyar dolarlık tarım hasılatı 62 milyar dolara çıktı. Dünyada 11’inci sıradan 7’nci sıraya yükseldik, Avrupa’da da artık birinci sıradayız. Bütün dünya ülkeleri bizim başarılarımızı konuşuyor” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here