Bahçeşehir’e TÜBİTAK’tan Üçüncülük Ödülü

0
334

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampusu, TÜBİTAK’ın düzenlediği Proje Yarışmasında üçüncülük ödülü aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini, temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarında düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bölgemizden 170 proje katıldı. Ön elemeyi geçen 50 proje 17-20 Nisan tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde projelerini halka ve jüri üyelerine sundu.

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampusu öğrencilerinin projelerinden, fizik alanındaki iki tanesi, ön elemeyi geçerek Adana Bölge Finali’ne gitmeye hak kazandı. Yarışma sırasında projeler; özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, tutarlılık ve katkı, yararlılık, uygulanabilirlik ve kullanışlılık, kaynak taraması, özümseme ve hâkimiyet, sonuç ve açıklık gibi kriterlere göre değerlendirildi.

5/D sınıfı öğrencilerinden Suat Matkap’ın hazırladığı ve danışmanlığını fen bilgisi öğretmeni Aysun Taşkapan’ın yaptığı ‘Devre ile Çiçek Sulama’ projesi Adana Bölge Finallerinde Bölge Üçüncüsü oldu. Amacı çiçeklerin susuz kalmasını önlerken gereksiz su sarfiyatını engellemek olan proje jüri ve ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Çevre duyarlılığı ile teknolojiyi birleştiren proje, bundan sonraki aşamada Eskişehir’de yapılacak olan Final Yarışmasına katılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here